Kruhomat - prosim pomoč
Dominator, jaz pustim kruh kakšne pol ure v aparatu, ko ga že izključim, potem ga vzamem ven in kar tako pustim, da se ohladi. Če kruh pečem zvečer, ga zavijem le v eno krpo in je zjutraj lepo mehak in prožen, skorja pa lepo hrustljava.
Mamamia
mamamiaKruha nikoli ne zavijam v krpo in je mehek. Sem ga pa že pozabila vzeti po končani peki in se je navlažil, tako, da ga vzamem ven najkasneje pet minut po končani peki. Ohlajam ga na rešetki za piškote, da se ne "spoti".
Kocka kvasa zadostuje za tri peke, če je moke pol kg. Če je kvasa preveč, kruh rad pade dol oz. se vboči. Ne vem, kako je kruh lahko drugi dan trd kot kamen, moj ni, pa naj bo iz moke za kruh ali po lastnem receptu.
Enkrat sem brala na enem drugem forumu od peka z grosupeljske pekarne, kaj vse dajejo v kruh - od izboljševalcev, konzervansov, barvil in ne vem kaj še. Imam še cel članek shranjen v wordu, če koga zanima, ga lahko prilimam. Po tistem branju je domač kruh, pa naj bo iz pečice ali avtomata še kako dober.
Lp
| katka lopatka je napisal/a: |
| masenka, posušeni paradižniki se dobijo v vseh večjih trgovinah z živili, so v steklenem kozarčku zraven ostalih vloženih stvari (ponavadi, če ne pa vprašaš trgovko, sigurno jih imajo) katka |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Jajčevci z rižkom

Rižek z lososom