Zopet dzs (in zopet jaz hehe)

nike  

član od: 25.11.2005

sporočila: 522

tema odprta - 16. jun 2007 17:15 | ogledi: 1.256 | odgovori: 3

če predvčerajšnjim sem se obračala na vas, danes se pa spet :) - če ste pa tok fajn in na vse najdete odgovor... se vidi, da drži, da več glav več ve hehe...

no, pa da preidem k vprašanju.

letos konec februarja - začetek marca me je na sprehodu ulovil en akviziter in me prepričal, da se vpišem v DZS. ker imam majhno punčko, sem si rekla, pa naj bo, itak bomo rabli kupovat zanjo kake slikanice in CD-jke in podobno.

akviziter je rekel, da bom letos potrebovala kupit le tri stvari, ker da moje obveznosti začnejo veljati šele s poletnim četrtletjem, ne s pomladnim.

ok, sem dobla tist njihov katalog, čez nekaj dni izbrala eno igračko za tamalo in sem mislila, da je to to do jesenskega četrtletja. ko sem čez slab teden dni po pošti že dobla še en katalog, sem dejansko mislila, da je to napaka. sem si rekla, da jih bom vprašala, po tem sem pa, resnici na ljubo, na to čisto pozabila. danes pa dobim položnico od njih v vrednosti 32 EUR z zapadlostjo enega tedna, češ, da nisem poravnala svojih obveznosti in da moram kupiti knjigo, ki so mi jo izbrali oni, ker je nisem sama pravočasno. sem čist znorela, ko sem to vidla!!!

je kej, kar sploh lahko naredim al bom res morala kupit tisto knjigo???

ful sem jezna, ker tako goljufajo ljudi. zakaj mi je tist akviziter rekel, da bom rabla kupit letos samo tri stvari, če očitno to ne velja???

bom lahko vsaj dosegla, da govorim s tistim akviziterjem (ga vsaj naderem lahko, da si dušo olajšam) in da si bom lahko kljub vsemu vsaj sama izbrala eno stvar - ali je za to že prepozno?

pa mi je par ljudi reklo, da je bila napaka, da sem se včlanla, ker da so zlo nepošteni. kakšne so pa vaše izkušnje z njimi?

lep pozdrav vsem pa lep sončen vikend vam želim,

nike

matilda  

član od: 16.8.2006

sporočila: 1981

16. jun 2007 17:25

Pri temi o svetu knjige je Frina napisala, da od tebe lahko izterjajo le stvari, ki jih naročiš. To pomeni, da mora biti na sodišču dokaz, da si knjigo naročila. Na tvojem mestu bi poiskala mnenje pri zvezi za varstvo potrošnikov. Odtipkaj v google urad za varstvo potrošnikov in zastavi vprašanje na vse njihove enote, ker v ljubljanski imajo preveč dela, ostali ti pa odgovorijo ponavadi že v enem dnevu. Oni imajo svoje pravnike in zagotovo boš dobila strokoven odgovor. Pravilno so ti rekli, da je članstvo napaka, čeprav so nekateri še vedno zadovoljni v teh klubih. Meni se vseeno zdi, da ni vredno biti član kluba, kjer te izsiljujejo z nakupi, ne dovolijo, da se izčlaniš, ko sam hočeš, na koncu pa še tožijo. lp http://www.uvp.gov.si/si/javne_sluzbe/brezplacno_sv matilda Sporočilo je spremenil(a) matilda dne 16. jun 2007 17:30:21

nike  

član od: 25.11.2005

sporočila: 522

16. jun 2007 18:47

matilda, hvala za odgovor. zagotovo bom še danes poslala vprašanje na urad za varstvo potrošnikov - hvala tudi za link! lep vikend!! nike

nike  

član od: 25.11.2005

sporočila: 522

16. jun 2007 19:12

sem poslala vprašanje na tisti naslov, ki je na linku, ki si ga pripela, v ponedeljek pa še pokličem. res se ti lepo zahvaljujem in upam, da bom rešila situacijo. ne gre se toliko za 32 EUR (čeprav tudi ni malo denarja) kot za princip in občutek ogoljufanosti!!!!! nike

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti