Spet se obračam na vas - več glav, več ve, pravijo - in sicer kupujemo otroško sobo za 4-letnico, ki bi seveda zdržala vsaj osnovno šolo. Me zanima, kakšne izkušnje imate s tem, kam naj obrnemo in na kaj naj bomo pozorni.
Hvala, LP Rmeli
Rmeli
Spet se obračam na vas - več glav, več ve, pravijo - in sicer kupujemo otroško sobo za 4-letnico, ki bi seveda zdržala vsaj osnovno šolo. Me zanima, kakšne izkušnje imate s tem, kam naj obrnemo in na kaj naj bomo pozorni.
Hvala, LP Rmeli
Rmeli
Najaprej premerit sobo in se odločit, kje naj kaj stoji. Potem pa v roke ali katalog Ikee (tudi za kakšno idejo prav pride) ali pa pot pod noge in v trgovine ter h kakšnemu mizarju. Odločitev je seveda odvisna od debeline denarnice. Po obhodu trgovin znova stopite v sobo in premislite, kaj ste videli in bi imeli, in kaj je od tega v sobi možno izvesti.
Po mojem mnenju si optimist, če misliš, da bo soba vzdržala od štirih let pa dokonca osnovne šole; mi smo menjali v tem času tri sobe, plus vmes nekaj posameznih elementov. Že omaro bo treba menjavat,saj se šolarke oblačijo drugače in imajo več garderobe in drugih dodatkov kot deklice, ki še ne hodijo v šolo. Pa stol raste skupaj z otrokom in tudi pisalna miza je drugačna za predšolskega otroka in kasneje šolarja. Mismo sobe menjavali iz teh razlogov, ne morda zardi tega, ker bibila uničena ali bi jo otrok razdejal.
Kaj vse naj bov sobi in kaj lahko dodajate je pa odvisno od velikosti sobe. Če je dovolj prostara za večjo pisalno mizo, širšo omaro in še kak dvosed ali podoben sedež, potem je problem toliko manjši. Pač z leti sobo dopolnjuješ. Če ne najdeš več enakih elemntov, pač vse prebarvaš, da so dokupljeni enaki (tudi to smo počeli).
Ampak dobra postelja (morda takšna, ki ima spodaj še izvlečno ležišče, da je zraven po potrebi še postelja za kakšnega malega gosta ali za mamico, če otrok zboli, pa bi bila rada ponoči blizu malega bolnika) je seveda osnova, potem omara za visečo garderobo in s policami ter predali za vse ostalo. Tudi kak predalnik prav pride, pa za igrače kakšen zaboj. Police za knjige so bile pri nas vsaj tako nujne kot omara in postelja, pisalna miza in ustrzen stol zraven pa tudi za štiri letnico nista odveč. Saj deklica verjetno kdaj kaj riše, barva, izrezuje... Ali pa namesto pisalne namestiš nizko, bolj igralno mizico, potem pa jo z leti višaš oziroma menjuješ.
Pa saj danes je toliko praktičnih, pisanih in veselih otroških sob, da ti verjetno ne bo težko izbrati.
Pozdrav, Mamamia
mamamiaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Klasična pizza

Poširane hruške