italija, pecivo, lecce, pasticcio,božič,novo leto,pečenje,sladice,kosilo,slovesnost,večerja,Neverjetni triki: Tiramisu v kozarcu

Pasticciotto Leccese

Izjemna sladica s kremasto sredico in krhko, masleno skorjico

Eurospin   8.4.2024Izvor: Lecce, Italija
2024-04-08
Pasticciotto Leccese
    sladice: pecivo
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 1 ura 15 minut 1 ura 15 min
  •  
  • Zanimivosti

Pasticciotto Leccese, ta slastna pekovska mojstrovina, je priljubljena poslastica, ki izvira iz čudovitega mesta Lecce v Italiji. Znana po svoji bogati, kremasti sredici in krhki, masleni skorji, je ta slaščica prava izbira za vsakogar, ki želi okusiti pristno italijansko pecivo. Tradicionalno se postreže topla in je popolna za zajtrk ali kot sladica po obroku. Pripravite se na potovanje okusov s tem klasičnim receptom, ki bo vaše brbončice popeljal naravnost v srce Apulije

Sestavine

Količina: za 4 osebe

Testo:

500 g moke

250 g masla

200 g sladkorja

3 rumenjaki

Kavna krema:

10 g instant kave

50 g moke tip 500

500 ml polnomastnega mleka

150 g sladkorja

4 rumenjaki

Postopek

Priprava testa:

1. Za pripravo krhkega testa zmečkamo maslo in moko. Vsujemo na kup in na sredino damo rumenjake s sladkorjem in na hitro zamesimo testo. Oblikujemo kepo, ki jo ovijemo s folijo za živila, in za 30 minut postavimo v hladilnik.

Priprava kavne kreme:

1. V dovolj veliki kozici zavremo mleko (pol kozarca pustimo ob strani), odstranimo jo z ognja, dodamo instant kavo in premešamo, da se zrnca stopijo v mleku.

2. V ločeni posodi z električnim mešalnikom penasto stepemo rumenjake in sladkor; jajčno zmes počasi ulijemo v eno tretjino mlačnega mleka in nato počasi dodajamo presejano moko.

3. Še naprej stepamo z električnim mešalnikom in v kozico z mlekom med mešanjem z metlico dodajamo zmes z jajci, moko in sladkorjem.

4. Pustimo, da vse skupaj zavre in še naprej neprestano mešamo. Na nizkem ognju kuhamo nekaj minut, mešamo z metlico in pazimo, da ne nastanejo grudice.

5. Počasi dodajamo hladno mleko, ki smo ga pustili ob strani (polovico kozarca), dokler se zmes ne zgosti.

6. Ugasnemo ogenj in pustimo kremo, da se ohladi. Občasno jo premešamo. Kremo damo v posodo in pokrijemo s folijo za živila, ki mora biti v neposrednem stiku s kremo, da na površini ne nastane skorja.

7. Iz krhkega testa, ki smo ga predhodno razvaljali, izrežemo kroge s premerom 30 cm, v pekač damo eno plast testa, dodamo kremo in prekrijemo z drugim diskom.

8. Zatisnemo ob robu in pečemo 20 minut pri temperaturi 180 °C.


Opombe

Pri pripravi recepta uporabite INSTANT KAVO Don Jerez.

SPONZORIRANO SPOROČILO

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!
Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.