flancati, pust, krhki flancati, pustni flancati, pustne sladice, fala kvas,,pust,cvrtje,sladice,Fala Slonček,Pustni recepti

Flancati z masleno lešnikovo kremo

Pustna klasika z lešnikovo kremo

Fala Slonček   7.2.2024
2024-02-07
Flancati z masleno lešnikovo kremo
    sladice: pecivo
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 1 ura in pol 1 ura 30 min
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

1 kocka svežega ali 2 vrečki suhega kvasa Fala

650 g bele moke

220 g mleka

180 g jogurta

40 g sladkorja

35 g masla

6 rumenjakov

3 žlice ruma

1 pecilni prašek

2 mali žlički soli

limonina lupinica

olje za cvrtje

Maslena lešnikova krema:

6 beljakov

300 g sladkorja

330 g masla

3 velike žlice lešnikovega namaza

Postopek

Moko presejemo, kvas Fala raztopimo v mleku in ga prilijemo k moki, dodamo ostale sestavine brez masla ter zamesimo kvašeno testo.

Najprej mešamo na najnižji hitrosti in med mešanjem postopno dodajamo zmehčano maslo. Nato zvišamo hitrost mešanja na najvišjo in mešamo toliko časa, da so sestavine res lepo povezane med seboj, da postane testo lepo gladko, svilnato in odstopa od posode.

Gladko vmešano testo pokrijemo s folijo in pustimo vzhajati.

Vzhajano testo stresemo na pult, nežno pregnetemo in pustimo počivati nekaj minut. Zatem testo razvaljamo na dober prst debelo in razrežemo na pravokotnike.

Flancate zložimo na krpo, ki smo jo pred tem rahlo popršili z moko, pokrijem z drugo krpo in pustimo vzhajati. V vsak vzhajani flancat zarežemo črto, ga položimo z gornjo stranjo navzdol v vroče olje in ocvremo v posodi s pokrito pokrovko. Ko se primerno obarvajo na prvi strani, flancate obrnemo in jih ocvremo še na drugi strani v odkriti posodi.

Primerno obarvane flancate poberemo iz olja in osušimo na papirnati servieti.

Ohlajene flancate prerežemo in napolnimo z masleno lešnikovo kremo. Pripravimo jo tako, da beljake in sladkor počasi mešamo v posodi, ki je v topli kopeli. Ko se sladkor povsem stopi (med prsti ne čutimo več kristalčkov), vzamemo posodo iz tople vode in jo mešamo na hladnem na najvišji hitrosti do trdih vrhov. Nato začnemo postopno dodajati kocke zmehčanega masla in še naprej mešamo 10 minut na najvišji hitrosti, da postane maslo puhasto penasto. V kolikor bi bili beljaki pretopli in bi se maslo ob vmešavanju preveč raztopilo, kremo ohladimo za nekaj minut v hladilniku, zatem do konca stepemo. Kakšno minuto pred koncem stepanja dodamo lešnikov namaz. Kremo mešamo še toliko, da se lešnikova krema enakomerno razporedi. Okusni flancati z masleno lešnikovo kremo so pripravljeni!


Opombe

SPONZORIRANO SPOROČILO

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!
Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.