pust,cvrtje,jesen,zima,sladice,slovesnost

Čokoladni krofi

krofi, polnjeni z marmelado in čokoladnim prelivom

Čokoladni krofi
    sladice: pecivo
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 2 uri in pol 2 uri 30 min
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

Sestavine:

1 kocka svežega ali 2 vrečki suhega kvasa Fala

1 vrečka kislega testa Fala

800 g bele moke

220 g mleka

180 g jogurta

60 g sladkorja

50 g masla

7 rumenjakov

2 mali žlički soli

1 pecilni prašek

limonina lupinica

Polnilo:

marmelada

Preliv:

200 g temne čokolade

50 g kokosovega masla

okrasni sladkorčki za posip

Postopek

Moko presejemo in dodamo kislo testo Fala, kvasa Fala raztopimo v mleku in ga prilijemo k moki, dodamo ostale sestavine brez masla ter zamesimo kvašeno testo. Najprej mešamo na najnižji hitrosti in med mešanjem postopno dodajamo zmehčano maslo. Nato zvišamo hitrost mešanja na najvišjo in mešamo toliko časa, da so sestavine res lepo povezane med seboj, da postane testo lepo gladko, svilnato in odstopa od posode. Posodo s testom prestavimo na toplo in jo prekrijemo s folijo, da se testo ne izsuši ter pustimo dobro uro, da vzhaja.

Vzhajano testo stresemo na pult in pregnetemo ter oblikujemo valj. Razrežemo ga na približno 80 g težke kose, vsakega pa nato v dlaneh oblikujemo v čim bolj gladke kroglice. Kroglice zložimo na krpo, prekrijemo s prtom in pustimo vzhajati.

Vzhajane položimo v vročo maščobo z gornjo stranjo navzdol in cvremo približno tri minute na eni strani v posodi, pokriti s pokrovko; pazimo, da ni olje prevroče. Ko se obarvajo, jih obrnemo in pečemo še na drugi strani do konca ob odkriti posodi.

S penovko poberemo pečene krofe iz posode, pustimo nekaj minut, da se malenkost ohladijo, nato jih napolnimo z marelično marmelado.

Čokolado in maslo stopimo nad soparo in dobro premešamo. Povsem ohlajene krofe prelijemo s čokolado in posujemo okrasne sladkorčke.


Opombe

SPONZORIRANO SPOROČILO

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!
Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.