brez glutena,glavne jedi,hladne predjedi,morske jedi,kosilo,slovesnost,večerja,7 razlogov, zakaj je sveža hrana boljša za vas!,To se bo zgodilo, če boste jedli več nepredelane h

Brancinov karpačo s česnovim pirejem in solato v parmezanovi skledici

Ideja za nedeljsko kosilo ali druženje s prijatelji

Spar Slovenija   4.10.2023
2023-10-04
Brancinov karpačo s česnovim pirejem in solato v parmezanovi skledici
    morska hrana: ribe
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 1 ura 1 ura
  •  
  • Zanimivosti

Če ste ljubitelj svežih in elegantnih jedi, potem morate poskusiti ta recept za brancinov karpačo s česnovim pirejem in solato v parmezanovi skledici. Ta recept je idealen za posebne priložnosti, saj je tako okusen kot lepo predstavljen. Brancinov karpačo je tanko narezana surova riba, ki se marinira v limoninem soku in olivnem olju. Česnov pire je kremast in aromatičen dodatek, ki se odlično poda k ribi. Solata v parmezanovi skledici je hrustljava in sveža, skledica pa je narejena iz stopljenega in zapečenega parmezana. Ta recept je preprost za pripravo, a ima velik učinek na vaše goste.

Sestavine

Količina: za 4 osebe

4 brancini

sok limone

130 g česna

0,5l smetane

3dl rdečega vina

120 g parmezana

1 vejica timijana

1 vejica bazilike

1 vejica rožmarina

1 vejica rukole

1 zelena

1 radič

1 solata

90 ml olivnega olja

1 limona

ščepec soli

ščepec belega popra

1 vejica koriandra

solni cvet

Postopek

Prvi file začinimo z mletim koriandrom, poprom in soljo. Na hladnem ga mariniramo eno uro. Za drugi file pokuhamo (do polovice) rdeče vino z janeževo zvezdo, koriandrom, poprom in soljo. Prevretek ohladimo in vanj položimo drugi brancinov file. Pustimo, da se eno uro marinira.

Česen z lupino spečemo v pečici ali ponvi. Pečenega olupimo, dodamo polovico smetane, zavremo in spiriramo, solimo ter popramo po okusu. Gotovemu pireju dodajamo smetano - do želene gostote.

Parmezan naribamo, zelišča sesekljamo, solato operemo in natrgamo. Na peki papir natresemo v krog od 6 do 9 cm premera nariban sir in nanj posipamo sesekljana zelišča. Pečemo 5 minut v ogreti pečici pri 180 stopinjah.

Ko je sir še vroč, ga položimo na skodelico, obrnjeno navzdol, da se po njej oblikuje, ohladimo in pustimo, da se strdi.

Solato pripravimo z olivnim oljem in limoninim sokom; solimo in popramo. Brancinova fileja na tanko narežemo in zložimo na ohlajen česnov pire.

Na koncu solimo s solnim cvetom, popramo, pokapamo z limoninim sokom, olivnim oljem in dodamo še na tanke lističe nariban parmezan. Narejeno solato stresemo v parmezanovo skledico in serviramo poleg brancina.


Opombe

SPONZORIRANO SPOROČILO

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!
Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.