mnenj na posebni strani

Brancinov karpačo s česnovim pirejem in solato v parmezanovi skledici

Ideja za nedeljsko kosilo ali druženje s prijatelji

Sestavine

4 brancini

sok limone

130 g česna

0,5l smetane

3dl rdečega vina

120 g parmezana

1 vejica timijana

1 vejica bazilike

1 vejica rožmarina

1 vejica rukole

1 zelena

1 radič

1 solata

90 ml olivnega olja

1 limona

ščepec soli

ščepec belega popra

1 vejica koriandra

solni cvet

Postopek

Prvi file začinimo z mletim koriandrom, poprom in soljo. Na hladnem ga mariniramo eno uro. Za drugi file pokuhamo (do polovice) rdeče vino z janeževo zvezdo, koriandrom, poprom in soljo. Prevretek ohladimo in vanj položimo drugi brancinov file. Pustimo, da se eno uro marinira.

Česen z lupino spečemo v pečici ali ponvi. Pečenega olupimo, dodamo polovico smetane, zavremo in spiriramo, solimo ter popramo po okusu. Gotovemu pireju dodajamo smetano - do želene gostote.

Parmezan naribamo, zelišča sesekljamo, solato operemo in natrgamo. Na peki papir natresemo v krog od 6 do 9 cm premera nariban sir in nanj posipamo sesekljana zelišča. Pečemo 5 minut v ogreti pečici pri 180 stopinjah.

Ko je sir še vroč, ga položimo na skodelico, obrnjeno navzdol, da se po njej oblikuje, ohladimo in pustimo, da se strdi.

Solato pripravimo z olivnim oljem in limoninim sokom; solimo in popramo. Brancinova fileja na tanko narežemo in zložimo na ohlajen česnov pire.

Na koncu solimo s solnim cvetom, popramo, pokapamo z limoninim sokom, olivnim oljem in dodamo še na tanke lističe nariban parmezan. Narejeno solato stresemo v parmezanovo skledico in serviramo poleg brancina.

Opombe

SPONZORIRANO SPOROČILO