pečenka, medaljoni, krompir, prazniki,božič,novo leto,pečenje,brez glutena,glavne jedi,mesne jedi,kosilo,večerja,Božična večerja in običaji po svetu,Decembrski prazniki in kulinarika,Novoletna kulinarika po svetu

Svinjski medaljoni na žaru s krompirjem

Lepo in dobro za vsako (praznično) mizo.

Spar Slovenija   14.12.2023
2023-12-14
Svinjski medaljoni na žaru s krompirjem
    mesne jedi: svinjina
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 45 minut 45 min
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

Količina: za 4 osebe

800 g svinjske pečenke

3 dl sončničnega olja

6 kosov krompirja

12 kosov slanine

1 kumara

4 žlice kopra

1 skodelica jogurta

1 ščepec soli

1 ščepec popra

4 stroki česna

Postopek

Svinjsko pljučno pečenko narežemo na medaljone, ki jih začinimo s sesekljanim česnom, soljo in poprom. Čez noč jih položimo v marinado, narejeno iz olja in vinskega žganja. Nato medaljone ovijemo s trakovi slanine in jih na obeh straneh popečemo na žaru.

Kuhan krompir prepolovimo. Na deski za rezanje krompirjeve polovičke potisnemo skozi okrogel model za oblikovanje piškotov, da dobimo kose enakomernih velikosti. Obroček snamemo, okrogle kose krompirja nekoliko naoljimo in položimo na žar.

Kumaro operemo in jo narežemo na približno 16 ne preveč tankih trakov. Kolobarje prepolovimo. Preostanek kumare nastrgamo, nasolimo in pustimo na kratko počivati. Iz nastrganega dela kumare iztisnemo vodo in jo odlijemo, nato pa zmešamo s sesekljanim česnom in jogurtom. Po okusu dodamo sol, poper, koper in olivno olje.

Okrogel model za oblikovanje piškotov položimo na krožnik in ga ob strani obložimo s kolobarji kumare, v model pa napolnimo ohlajeno grško jogurtovo omako - tzatziki in nato odstranimo obroč. Na krožniku serviramo na žaru pečene svinjske medaljone in krompir; po okusu začinimo s soljo in poprom ter potresemo z začimbami.


Opombe

SPONZORIRANO SPOROČILO

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!
Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.