V kozarcu na soncu že imam pripravljene smrekove vršičke izmenično s sladkorjem. Muči pa me, ker sem kozarce pokrila s PVC vrečko i
Delam jih prvič i
Taia
V kozarcu na soncu že imam pripravljene smrekove vršičke izmenično s sladkorjem. Muči pa me, ker sem kozarce pokrila s PVC vrečko i
Delam jih prvič i
Taia
28. apr 2007 15:41
Po moje ne more biti nič narobe, če je tako. Mladi vršički imajo seveda zelo veliko vode, ki se na toplem soncu delno upari, ko se ohladi, pa kondanzira.
Kolikor se spomnim, smo včasih delalil eanko, pa ni bilo nikoli nič narobe. Nujno pa mora biti na vrhu sladkor.
Če je sladkorja zdosti, se plesen ne bo mogla razviti, kljub tem, da so spore skoraj zanesljivo prisotne, saj so povsod v zraku. Sladkor jim pač preprečuje razvoj.
Običajno se po določenem času večina sladkorja utekočini, vanj se izločijo snovi iz vršičkov, tkrat smo pri nas potisnili v kozarček 2 ali 3 lesene palčke, ki so držale vsebino kozarca na dnu, da je vršičke prekrivala sladkorna raztopina.
Zanesljivo ti bo uspelo!
28. apr 2007 16:15
Rimljanka, najlepša hvala za to informacijo. Bom tudi jaz na koncu dala notri paličice. Se mi zdi super ideja za katero še nisem slišala. Taia
28. apr 2007 20:21
Elastiko vsake toliko časa preveri - nekaterim sonce ne dene dobro in razpadejo. Jaz jih pokrijem najprej s folijo, čez navijem pa kar originalni pokrovček od kozarca.
Tudi moram zadevo pogosto premešati (s kuhalnico), ker se sladkor vsede na dno in se brez mešanja ne bi stopil.
Cila
28. apr 2007 21:14
Ok, hvala, bom mešala! Taia
30. apr 2007 8:48
Lani sem delala sirup, vendar ga ne vem zakaj bi ga uporabila. Zakaj ga sploh uporabljate? Zanimivo mi ga je bilo narediti, namreč vsi ga delajo, ne vem zakaj pa se ga rabi.
30. apr 2007 9:00
Mi ga uživamo, ko smo prehlajeni. Je prehlad hitreje pozdravljen, kot brez njega. Za druge učinke pa ne vem. Taia
30. apr 2007 9:25
30. apr 2007 14:04
To pa ne bi vedela. A ste dali v suho steklenico in pokrito dali na hladno v temo? Taia
30. apr 2007 14:17
Taia, nobene panike ni zaradi vodnih kapljic. Tudi pri meni se vedno naredijo, pa ni bilo še nikoli nič narobe s sirupom.
Da se mi sladkor ne vsede na tla, kot pravi Cila, dam spodnjo plast vršičkov zelo zelo debelo.
Jade, zakaj je zavrel pa nimam pojma, meni se ni še nikoli zgodilo. KO je precejen nič ne pazim, da bi bil na temnem, je le v dobro zaprti steklenici. Morda je bilo premalo sladkorja?
lp veverica cak Sporočilo je spremenil(a) veverica cak dne 30. apr 2007 14:18:41
30. apr 2007 14:34
Sladkorja je bilo veliko, dala sem v suho steklenico, ki sem jo strerilizirala v pečici. Pokrila s prekuhanim pokrovčkom in shranila na hladno in temno. In to se mi je zgodilo že drugo leto zapored, tako, da ga letos sploh ne bom delala. Najbolj pa me jezi, ker moja mami in tašča delata enako pa jima vedno krasno uspe in nikoli ne zavre.Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Veseli tiramisu

Barilla Casarecce iz čičerike z lahko kaponato