Na vrtu imamo zelo veliko mlade špinače, zato bi radi poskusili kakšen nov recept. Zanima me, kako vi uporabite špinačo, katere jedi pripravljate iz nje.
Lep pomladni dan,
pikica82
Na vrtu imamo zelo veliko mlade špinače, zato bi radi poskusili kakšen nov recept. Zanima me, kako vi uporabite špinačo, katere jedi pripravljate iz nje.
Lep pomladni dan,
pikica82
En način je tisti s pire krompirjem, drug način so špinačni zrezki, tretji pa kaneloni s špinačno skutinim nadevom.
1. Malo olja v ponev, ko je vroče 2 ali 3 žlice ostre moke, malo pomešaj, na to sesekljano špinačo (saj veš, prej liste vržeš v krop), takoj dodaš pol litra mleka (lahko več), posoliš, popopraš, 2 stroka česna. V zadnjem času dodam malo sladke smetane, prej smo dodajali kislo. Poleg tega jemo pire krompir.
2. krompirjevo testo narediš, dodaš sesekljano špinačo, začimbe, oblikuješ polpete in na olju spečeš.
3. narediš palačinke ( ne ravno sladke). Skuto, kislo smetano, špinačo začiniš, namažeš palačinko, ni problem, če noter zaviješ še kak košček govedine, levo desno zobotrebec, spaniraš in ocvreš.
Bolj na hitro sem opisala - kaj praviš, bo kaj zanimivega?
![]()
tisti prvi recept od titte je " zakon ". Variacije: namesto smetane se noter na koncu v meša jajce ali dve, lahko se da jajce na oko ( na krožnik, na špinačo ), tako obogatena je lahko cel obrok. Namesto špinače je lahko blitva ali čemaž.
ežojKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Rebrasti peresniki s pestom iz bazilike, bučkami in bučkinimi cvetovi

Pečeni Azijski Riževi Rezanci s Piščancem