Bliža se poletje in kot ponavadi ostane od zimskih pojedin kak kilogram preveč.Zanima me,če imate kak dober nasvet za izgubit cca 5-7 kilogramov brez stradanja.Hvala za vaše odgovore pa lep dan vsem skupaj!
Tanja
tanya017
Bliža se poletje in kot ponavadi ostane od zimskih pojedin kak kilogram preveč.Zanima me,če imate kak dober nasvet za izgubit cca 5-7 kilogramov brez stradanja.Hvala za vaše odgovore pa lep dan vsem skupaj!
Tanja
tanya017
tanya017, prehrano si uredi glede na svoje potrebe in možnosti, ne glede na način prehranjevanja pa brez miganja (saj je dovolj enourni sprehod vsak drugi dan, če nisi za bolj naporrne športe) pa po moje ne bo šlo.
Če ne moreš brez zajtrka, naj ta vseeno ne bo preveč obilen. Čez poldan si omisli kak lažji obrok (solata, lahko tudi v kombinaciji z mesom), tudi kosilo naj ne bo preveč obilno, večerji se pa poskušaj izogniti. Ali pa pojej kak jogurt, tudi kakšna nemastna skuta pride prav za potešit lakoto, če je ta zvečer prehuda. Predvsem pa veliko pij.
Če ješ veliko sadja pazi na to, da ne vsebuje preveč sladkorja, ker če ga ne "pokuriš", se ti kot maščoba lepo nalaga v telesu. Enako je z drugimi ogljikovimi hidrati.
Seveda je izguba teže odvisna od tvojih prehranjevalnih navad. Če ješ vse po vrsti, grizljaš med obroki in podobno, bo dovolj malo samodiscipline in gibanja. Če pa že sicer ješ bolj lahko, da rečem zdravo hrano, bo pa seveda malce težje.
Kaj pa če poskusiš kuro z zeljno juho? Ta pospešuje razgrajanje maščob, ob juhi pa ješ tudi druge stvari, vsak dan nekaj, tako da potem, ko prenehaš s kuro, ni prevelike spremembe za organizem (in tako jo jo učinka). Sama sem na ta način v treh tednih snela pet ali šest odvečnih kilogramov, pa tudi vrnili se niso hitro nazaj.
Kot pravijo nekatera dekleta jim ustreza ločevalna dieta - meni ta ne znese, jih pa precej poznam, ki se na ta način prehranjujejo ali vsaj delno. Sama sem od te diete prevzela kombiniranje mesa in zelenjave ali ogljikovih hidratov in zelenjave, pa je občutek po zaužitem obroku res veliko boljši, kot če se "napokaš" ob mesu še krompirja, riža ali testenin...
Pa ob hujšanju pridno telovadi, ker boš tako utrdila mišica, da ne bodo ohlapne, ko bodo kile šle dol.
Pozdrav, Mamamia
mamamia
Sama prisegam na Montignaca in vsaj pri meni se odlično obnese. Kilogrami lepo kopnijo in sam način prehranjevanja sploh ni težak, le navaditi se ga moraš in v prvi vrsti temeljito naštudirati knjigo.
Ti pa vsekakor priporočam, da 70% dnevne porabe kcal poješ do kosila, zvečer pa le malo. Najbolje kaj beljakovinskega.
Z vsaj pol ure gibanja na dan in z 2 do 3l nesladkane tekočine, ti bo zagotovo uspelo.
Je pa res, da tistim, ki imajo malo kg viška, teža upada počasneje, zato ne obupuj, če ne bo takoj rezultatov.
lp
JulijaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Venturini |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Kakijeva nevesta

Zviti krofi