15. dec 2007 20:40
bvaljavec,
kaže, da ti ne ostane nič drugega, kot da se začneš učit kitajsko ( pol boš lahko prebral navodila ). Drugač, če so take bajne težave s kuhalnikom za riž, a si predstavljaš kaj bi se zgodilo brez navodil za, recimo kuhalnik kave ( kofetjera mu rečejo primorci ) ali ( bog varuj ) če bi ostal brez navodil za mikser.
Kakorkoli obrneš, kuhalnik riža ti pride ena komplicirana zadeva ( skoraj kot jedrski reaktor ), dobra stran v tem je, da ne more explodirat kot jedarski reaktor ( vsaj ne tako močno ). Vgrajena je avtomatika, ki, ko se vključi, požene grelec na maksimalno moč. Senzor zazna temperaturo vrelišča vode, in potem zmanjša moč na ( recimo ) minimum, tako da je le zagotovljena temperatura vrelišča. Ko senzor zazna povišanje temperature ( ker je vsa voda povrela - se absorbirala od riža, ali pa deluje na prej nastavljen timer ( tajmer ), verjetno se takrat oglasi signal, treba je počakat še nekaj časa ( ugotovi sam koliko, jaz bi začel z recimo 15 min ) in riž je pripravljen. Kuhalnik riža bo naprej držal temperaturo riža na 65 oC ( čas se verjetno nastavi ). Po moje imaš dovolj podatkov, edino nisem siguren a je potrebno noter dat riž in vodo ( eno merico riža in ( recimo ) dve merici ( ali morda tri, potrebno bo preizkusiti, kakor tudi čas kuhanja, začeti recimo z 15 min, pa videti kaj pride ven, in po tem se ravnati ).
Kot bi rekla naša lady, imaš tri možnost: ali se začni učit kitajsko, ali poskusi z logiko, ali vse skupaj vrži v smeti.
Matr kolk sem pametan ( no, jaz pa google skupaj ).
ežoj