14. apr 2007 21:23
t-baby je napisal/a: |
ežoj sj si ql ... sam tale je pa močna ... da če ješ paraboiled da potem nemorš met rad riža al kak si reku .... no jst ga predn nism jedla paraboiled nisem marala .... zdj ga mam pa ful rada .... ampak idin tega ostali fuj fuj |
ti, bejba ( a se tako prebere tvoj nik ),
moram mal razložit: nekateri riža ne marajo in kar koli narediš, se nakremžijo in rečejo: a riž! se mi je že zgodilo, da sem ponudil jasminov riž, pa nobeden ni nič ugotovil ( tale riž pa ti ni slab, ne veš kam bi dal, a je pohvala iz kurtoazije ali res mislijo da je bilo dobro ). primer, rizi bizi ( ali kakšen zelenjavni z mal cvetače ali korenčka ) je zelo različen, v odvisnosti od riža, vendar, se mi zdi da nekateri enostavno tega ne čutijo. za mene, paraboiled riž je dober le za eno, rečmo rižoto s svinjino in papriko in čebulo, za kaj drugega pa ne. če res imaš rad riž, poskusi basmati ali jasminov riž in primerjaj, jaz sem včasih tako žleht, ( ali pa firbčen ) da res naredim ( sem naredil ) rižote iz dveh vrst riža in poskusil bit objektiven in ugotoviti razliko.
proxima,
jaz živim sam in za mene je pet kil riža veliko preveč, kdaj ga po bom porabil ( drugače vem kje je ta trgovina, pred ktatkim sem bil v trstu in sem jo videl, nisem pa bil noter ( saj veš, jaz v trstu imam standardno ruto : pošta, ribarnica, zelenjadni trg, kavarna ( kava ) , avto in domov.
ežoj