Hvala Veri, da dežuraš...
Ja, spet sem v dilemi. Ali kupit navadnega overlocka ali Bernino (kombinacija)... Čedalje bolj se nagibam k "tvojemu", le v Ljubljano se moram zapeljat in ga pogledat...
In ne razumem - imaš ti 1150MDA ali 2500DCET?
jasna ![]()
Hvala Veri, da dežuraš...
Ja, spet sem v dilemi. Ali kupit navadnega overlocka ali Bernino (kombinacija)... Čedalje bolj se nagibam k "tvojemu", le v Ljubljano se moram zapeljat in ga pogledat...
In ne razumem - imaš ti 1150MDA ali 2500DCET?
jasna ![]()
Meni so šiviilje, ki so 30 let oddelala v konfekcijski šivalnici, povedale, da od gospodinjskega stroja naj ne pričakujem učinka profesionalnih strojev, ki so samo za jersy in samo za pokrivni šivi ( ueberdeck).
Sama precej krajšam predolge majčke iz jersya in jih tudi sama po potrebi sešijem-
Izdelam pa rob takole:
1. Vzamem trak, ki je lepljiv na obeh straneh in ga narežem na polovico, da je širok cca 0,5 cm-
2. Nato trak prientlam z overlokom tako, da ga pritrdim na LICE izdelka.
3. Nato zapognem rob in ga naudarim v višini kakršno želim. ( naudariti=heftati). ne z bucikami
4. Narahlo z likaklnikom z LICA prilikam trak, da ne odstopi. Paziti, da ne raztegnemo roba.
5. Nato z lica poštepam z RAVNIM šivom dva vzporedna šiva. Uporabim DOLGE šive.Naudarek ( hefto) potegnemo iz roba pred šivanjem dvojnega roba, kasneje je nekaj težav, ker je poštepan in se trga.
Moji izdelki zgledajo dobro in se zelo približajo pokrivnemu šivu. To je krasna rešitev za popravila. Čeprav bi z veseljem imela ta šin na stroju-
Te pa prosim, da poveš, kako se tisti pfaf,ki ima samo pokrivni šivi, imenuje. Če ni industrijski. Se mi ga lušta ko mački špeha.
F r i n a
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Gratinirani fuži s sirom in pršutom

Pečena prosena kaša s suhim sadjem in skuto