Ne uvrščam se ravno med najbolj izkušene "cukrpekarce", zato prosim vse bolj izkušene za pomoč. Navadno pripravljam kakšne skutine torte, ki mi grejo kar dobro izpod rok, zadnjič pa sem pripravljala črni gozdiček, za nadev pa sem uporabila rastlinsko smetano. Torta je bila narejena dan v naprej, izgledala fantastično, okus pa veliko razočaranje. Smetana je bila povsem trda in kar nekako drobljiva. Povedano preprosto; nekako se je valjala po ustih in ni bila nič kaj kremasta kot navadna smetana. Navadne smetane se nekoliko bojim, da ne bi bila dovolj trdna. Danes bi morala za jutri pripraviti čokoladno torto in doživljam prave paranoje. Zdi se mi, da sem se z rastlinsko smetano nekoliko skregala, saj ne bi želela, da bi se ponovila ista zgodba kot pri črnem gozdičku. Recept pravi, da naj v vročo smetano nadrobim čokolado in jo pustim nestepeno stati čez noč. Res ne bi delovalo, če bi kremo pripravila že danes? (Nekako bi rada bila prepričana že danes, da je torta ok, ker bi tik pred zdajci jutri težko kupila kulturno torto). Bi katera vedela, kaj je šlo narobe pri rastlinski smetani ali pač takšna je?Je mogoče problem v tem, da torta ne bi smela stati preko noči? Kaj menite? Vsak nasvet bo zelo dobrodošel! Hvala!
fresh