Rebrasti peresniki s pestom iz bazilike, bučkami in bučkinimi cvetovi
| Vendelina jr. je napisal/a: |
| Jedilna čokolada + sladka smetana se grejeta in čokolada se tudi topi nad paro in to se lepo počasi meša in dobiš izvrstno in predvsem bleščeče sijočo glazuro. Za sacher torto porabim približno 20 dag čokolade in cca 2 dcl sladke smetane. Vendelina jr. |
Vendelina,
tole ti ne verjamem na besedo, preveril bom. Prelive s čokolado delam z maslom/margarino in nikoli ni " bleščeč in sijoč ". To naj bi bilo odvisno od vsebnosti vode, in te ( vode ) je v smetani več kot v maslu/margarini.
Delal sem poskuse na pralinah, poskusil sem tudi s čokolado brez kakršnih koli dodatkov, in nikoli ni uspelo ( da bi dobil " bleščečo in sijočo glazuro ").
ežojTudi jaz delam s čokolado in smetano in res pride krasen, sijoč obliv, pa še lepo se reže (čeprav Reca pravi, da to ni obliv ampak krema
).
Reca, kako se pa reže taka torta, če obliješ samo s čokolado? Se preliv nič ne lomi?
stanaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Rebrasti peresniki s pestom iz bazilike, bučkami in bučkinimi cvetovi

Špageti s česnom, oljem, čilijem in kozicami