Fini mini Bamboloni
Pri nas se na velikonočno nedeljo družina zbere pri zajtrku. K žegnu nese hrano (in obevzno liter vina!) samo tašča, otroci ji ne delajo več družbe, odkar so zrasli, mi ostali člani družine pa tako nikdar nismo hodili. Za nas je to prijeten družinski praznik, hrana je pa vedno po običajih: kuhana šunka, klobase, jajca, pinca, potica, hren, jajčka (brava jih vsa družina, krasimo po trenutnem razpoloženju), čaj, pa obvezno kozarec dobrega vina...in tako se zajtrk prevesi že proti kosilu.
Hišo okrasimo z mačicami, tulipani, na mizah so keramični zajčki, piščančki, po vejah forzicij visijo okrasna jajčka, pa zajčki in piščeta...
No, pa čokoladni bonboni in zajčki so na velikonočno nedeljo skriti po vrtu, otroci jih iščejo (nič hudega, da so stari od 13 do 21 let, iščejo jih vsi štirje še vedno, pa še za dedka se kaka čokoladica najde...)
Tak, res prijeten običaj je ta Velika noč, enako kot božič. Mamamia
mamamiaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Fini mini Bamboloni

Moj domači kruh