član od 20061981 sporočil
cherry, kaj naj rečeš na to? Prehitro si obupala.
če se lotiš diete na ta način, da zdravo ješ, ne boš tako hitro shujšala, kot če se boš kar naenkrat odpovedala hrani, je pa dolgoročno to boljša in bolj zdrava rešitev.
Pa še to moraš vedet, če se začneš ukvarjat tako s športom, potem mišična masa začne nadomeščat špehec in kot veš, je mišica težja od maščobe, zato se na kilaži ne pozna toliko.
Veš, saj lahko tudi 10kg zgubiš v 10 dneh: jaz sem enkrat pila tist javorov sirup za čiščenje telesa, ampak večina gre ven nakopičene in vezane tekočine, nekaj sicer zgubiš tudi špeha, ampak se ti zelo hitro povrne, če nadaljuješ z nepravilno prehrano. Sem se pa s tem javorovim sirupom tako namučila (tri dni, dokler se ti ne sprazni črevo, ne smeš nikamor, ker te prime tak krč za na vc, da komaj do vcja prilezeš, druga stvar je pa okus, še danes mi gre na bruhanje, ko samo pomislim na to).
Sem pa v življenju že tolikokrat hujšala, da imam izkušnje kar z nekaj dietami. Zelo mi je pomagala tista s kliničnega c., kjer ješ repo in zrezke, v 14 dneh sem shujšala 9 kil, zelo dobro počutila, še na fitnes hodila zraven, kasneje se mi kile niso povrnile.
Naslednjič sem se odpovedala vsem tem oh - kruh, pašta, riž, krompir, jedla sem samo zeljenjavo, sadje, meso in mlečne izdelke, po nobeni dieti, kar tako na pamet. Šest mesecev se nisem pregrešila in sem shujšala več kot 30 kg. Da ne govorim, da me ljudje niso prepoznali, prvič v življenju sem bila samozavestna, zadovoljna, telesno sem se zelo dobro počutila, samo občasno sem imela nižji pritisk, pa se mi je malo vrtelo. Kile so se nato začele nabirati, saj se mi je z istim dnem, kot sem začela jesti kruh, pokvarila vsa prebava, ki mi je prej delala odlično. Sem bila pa še kar dolgo na zmerno normalnih kilah, v bistvu se nisem več zredila na toliko, kot sem bila prej.
Pa še kasneje sem probala ločevalno 90 dnevno dieto. Tudi tam sem lepo shujšala, brez truda. Fajn je, ker se ni treba popolnoma odpovedati dobrim rečem, le prirediš dieti. Slabost je ta, ker dovoljuje pregrehe - npr. tortica in je zelo nevarno, da te popade in ne znaš nehati, pa si lahko drug dan spet na "slabi" hrani. Kile so mi pa začele rasti z nosečnostjo, tako, da ko bom lahko, bom začela hujšat s to dieto.
matilda