Kazen

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

10. feb 2007 10:41

Samo nekaj, frina - govorimo o priči; ariella pa ni priča. In sramota, občutna premoženjska škoda, kazenski postopek - pri prekrških ta zadeva ne pride skozi (sodna praksa) - prehitra vožnja ni sramota, občutna premoženjska škoda tudi ne, o kazenskem postopku ni govora. Ne pravim, da nimaš prav, govorim samo o sodni praksi glede na predpise, ki si jih nanizala. Marja44 - če bi imeli rent a car je pa zadeva jasna, saj bi v podjetju vedeli, kdo je vozil avto in to tudi povedali...na to pa leti moj drugi odstavek, da bi sodnik v tem priemru zaradi nesorazmernosti stroškov postopek ustavil. Mamamia mamamia

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

10. feb 2007 21:41

Zdaj, ko je zadeva končana, bom povedala naravnost. Ariela bi morala ugovarjati sklepu, ki ima napačne ugotovitve, povedati, da je vozilo tisti dan vozil Jon Woight iz Sydneya, ki tam stalno živi. V skladu s postopki bi morali sodniki ponovno pogledati dokaze, prisotnost na delu in datum, predvsem pa leto dogodka. Potem bi ugotovili, da voznika ne bodo mogli kaznovati, ker stalno živi v tuji državi in bi postopek s sklepom ustavili. Vse primere izjem sem navedla z namenom, da bodo čitatelji vedeli, kaj in kdaj lahko molčijo v takih postopkih in da se vidi, da sodišča ravnajo po različnih predpisih. Sodne prakse pri prekrških ne poznam, sem pa brala razpravo pravnikov o tem, ali sme ablast siliti koga, da ovaja, sploh pa svojega družinskega člana. Izhajali so iz tega, da morajo pristojni organi sami ugotoviti , kdo je dejanski storilec. Ariela je domnevni storilec, v tistem trenutku, ko se izkaže, da ni verjetno, da bi bila storilec, je lahko še samo priča. Ali pa tožibaba ... O morali mojih nasvetov pa ne bom rekla nobene ... Frina

Lijana  

član od: 6.12.2002

sporočila: 1603

10. feb 2007 22:14

Se strinjam s Frino in niti pod razno ne bi tako zlahka požrla kazen, katera bi bila krivična do mene. Ne vem, kako ste ji lahko nekateri svetovali v smislu plačaj in bodi tiho. LP

VilmaS  

član od: 10.10.2003

sporočila: 1067

10. maj 2011 12:07

Nadaljevala bom kar v tej temi, čeprav je moj problem precej drugačen; kazen so mi upravičeno odredili in bi jo rada plačala, pa ne vem, kako

V septembru 2010 smo v Italiji parkirali in listek zaradi brzine malomarno vrgli na armaturo; redar ga očitno ni videl in nam napisal kazen. Ker je bilo pozno popoldne, ni bilo nikjer nobenega redarja več, nam pa se je mudilo proti domu in kazen je ostala neplačana. Po informacijah, ki sem jih našla na različnih forumih na netu, sem sklepala, da mi bodo obvestilo  z navedenim njihovim TRR (na listku ga ni) poslali v ca pol leta na domači naslov, pa do sedaj nisem dobila še ničesar. Precej ljudi pa mi je reklo, da naj "pildek" enostavno zabrišem v koš...vendar po inf. PU ostajam v bazi EU kot kršitelj z neplačano kaznijo.

Poklicala sem na PU Koper in policist mi je svetoval direkten kontakt s Comune di Pisa, kjer naj bi dobila napotke http://www.comune.pisa.it/polizia/doc/iviolazionii.htm (čeprav sem imela občutek, da bi tudi on listek vrgel v koš)

Italijansko govoreče kuharice in kuharčki, jaz kaj več kot "prego" in "grazie" ne znam, prav tako nobeden od mojih ne-virtualnih znancev, zato prosim za kakršen koli nasvet, morebitne vaše izkušnje v zvezi s tem, pomoč pri prevodu napotkov in po potrebi nadaljnjem kontaktu z ausiliari del traffico

LP, V.

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

10. maj 2011 12:33

Po mojem mnenju je čisto vseen kaj narediš, sedaj si v vseh računalnikih EU, kot kršitelj prometnih predpisov, pa če plačaš ali ne. Kadarkoli nekje v Evropi vtipkajo v računalnik VilmaS jim začne rdeče utripat " kršitelj, nevarna oseba, previdno " ( ti boš to lahko opazila po tem, da policaji, ko pokukajo v računalnik, prebledijo in se držijo za pištole ). Ni več nobene možnosti, da te izbrišejo iz računalnikov, tam si za večne čase.

ežoj

neznan uporabnik

10. maj 2011 12:45

Ežoj, za večne čase pač ne. Garant

japaja

neznan uporabnik

10. maj 2011 12:49

Aja, VilmaS, ne znam italijansko, podobnih izkušenj nimam..in ne morem pomagati prav nič. Da ne boš slučajno mislila, da se norca delam iz tvojega vprašanja. Edino Ežoju ne vsega verjet (za vsak slučaj pa, če ima morda prav, nobenmu povedat, da se midve preko Kulinarike poznava..)

japaja

VilmaS  

član od: 10.10.2003

sporočila: 1067

10. maj 2011 13:13

Ežoj, solit se pejd Ti se lahko norca delaš, mene pa v gatah ščiplje, ponoč švicam in ne morem spat in lahko se mi še zmeša (v kolikor se mi že ni), če me ne bodo poradirali iz une EU baze. Moja šajna zarad tega zapisa bledi, pa še dnar me tišči, bi se ga rada mal znebila. Se bojim, da se v naših vinorodnih krajih zarad tega še zapijem

Japaja, tebe pa itak poznam, sem vsak dan na kulinariki...taka nevarna si . Torej kar pozabi , da bom upoštevala tvoje priporočilo okrog najinega poznanstva. Čist takoj bom policajem povedala, da sem z Japaja s kulinarike na TI...bodo od strahu pozeleneli, ne samo prebledeli.

Sedaj pa resno- pri rutinski kontroli policaji lahko (ni pa nujno) pregledajo bazo in ti potem najedajo. Posledica je, da moraš (jasno) plačati kazen, zraven pa ti požrejo še dve uri časa (dopusta). In to zarad nekaj evrov. Če mi pa kdo čas krade, pa tudi jaz postanem nevarna...tako da je prav, če se policaji začnejo šlatat in iskat svoje kanone tam za pasom.

 

LP, V.

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4732

10. maj 2011 14:58

Ne vem sicer, kako je v Italiji, so pa moji sosedje v mesecu in pol dobili na domač naslov položnico + posnetek kamere ob cesti (točen čas, oznaka kraja, navedba omejitve in navedba prekoračitve, slika avta z registrskimi tablicami in celo šofer in sopotnica se dobro vidita) za prehitro vožnjo nekje pri Salzburgu (15 km več od dovoljenega so vozili, položnica je "tehtala" 70 evrov, zgodilo se je marca letos).

Zagotovo lucka52 dobro ve, kako je s tem pri njih, pa ribica...ti dve živita v Italiji, ostalih se trenutno ne spomnim.

Ognjič

ežoj  

član od: 24.2.2006

sporočila: 6302

10. maj 2011 16:06

Vi se pa kar tolažite, da to ni nič.

Bral sem nekje, resnična zgodba iz Anglije:

Takrat, ko so imali v anglije protiteroristične preplahe, možakar gre na podzemno, menda je bil zmenjen s dekletom. Je že zamujal, in je hitel, da ne zamudi. Ko je čakal vlak, ves živčen je pogledoval na uro, kar varuhom reda ni ostalo skrito, iz nahrbtnika so molele nekakšne žice ( od slušalk ) na kar ga zaskoči skupina policajev, se mi zdi, da so mu nahrbtnik razstrelili, njega peljali v arest, in tam se je po nekaj urah vse razjasnilo. Čez čas, je možakar pošinil, da je v računalnikih voden kot oseba obravnavana zaradi terorizma. Se ne spomnem, a mu je na koncu uspelo, da ga izbrišejo.

 

ežoj

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?gobica1402
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti