Jabolčna pita s kokosom
Joj!Bila sem 1x na reikiju.Name je vplival tako,da me za živo glavo tja več ne spravijo.
ena mšNekaj malega izkušenj z depresijo imam tudi sama. Nič ne bom pametovala, bi pa vsakemu, tudi tistim, ki nimajo težav z depresijo, svetovala, da preberejo nekj knjig od Trstenjaka. Jaz imam njegovo knjigo "Človek v ravnotežju" kar vedno pri roki. Na tak prijeten, razumljiv način ti pokaže pot k lažjemu življenju in razmišljanju. Kajti bistvo depresije je porušeno ravnotežje in lažje je, če ga vzdrćujemo, kot potem, ko že pademo. Saj ni moja misel, pa vendarle: Ni težko pasti, težje se je pobrati. Trstenjak ima več knjig, mislim da je tudi knjiga" Biti človek" zelo dobra.
Toplo jo priporočam vsem,
zoja1 Pozdravček,![]()
Depreseja ni nič drugega kot ekstremna oblika samopomilovanja, v katerem se osebek dobesedno sam, z avtoagresivno sugestijo, stera v patološko stanje. Povodi za to so različni od osebe do osebe, vsem pa je skupna izredno negativna samopodoba, samozaničevanje, samoobtoževanje, ipd.
Zaradi tega je zadeva neozdravljiva, ne glede na izbrani način terapije, dokler se oseba sama pri sebi ne odloči, da je bilo dovolj in, da si bo poslej prizanesla.
Potem gre vse relativno enostavno. Najbolj pomagajo sprehodi v naravo in brcanje samega sebe v rit, ob vdoru melanholije in negativnih misli. Skratka klin se s klinom izbija - avtogeni trening! Kot si se steral v bolezen, tako se daj še iz nje.
Jaz osebno bi depresivcem kvečjemu kakšno primazal. Primarno gre za pozo - kako sem jaz bogi...
(Ravno tako bi skloftal psihijatre, ki filajo z antidepresivi, ker drugega ne znajo, oz. se jim ne da, pa Sanje Rozman in podobne šamane-šarlatane, ki se grejo neke new-age instant duhovnosti, pa so sami najhujši pacienti!)
lp
auachiuaua
Jernej - Urednik Kulinarične SlovenijeKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Jabolčna pita s kokosom

Pustne miške