Priprava mlečnega kefirja

Manj kot 24 ur, navadno kar v mikrovalovni pečici, seveda neprižgani, tam je najbolj " v kraju".

Loni Makaroni

Lep pozdrav !

jaz bi se tudi rad preizkusil v pridelovanju svojega kefirja za moje zajtrke - je kak darovalec gobice na relaciji Lj - Kr ?

Hvala :)

boogle

ps: v čem je razlika med "zrnci" in "gobicami" ...je to eno in isto?

boogle, sem vam pisala na zs.

Lahko podarim kefirjevo gobico. Sem iz LJubljane.

Ojla, boogle!

Stvar je čisto preprosta. S kefirjevo gobico pripraviš mlečni napitek, s kefirjevimi kristalčki pa na osnovi vode, sladkorja, suhega sadja, limonce... napitek, ki spominja... no, na dober napitek z nežnimi mehurčki Kolikor se spominjam, ima tudi nekoliko drugačne učinke na telo, pa nič manj koristne.

Pozdravček!

Vrana

Pozdravljeni!

Ali lahko kdo podari kefirjevo mlečno gobico z okolice Kranja.

snezka13

Jaz imam trenutno eno gobico za oddat, druga bo pa kmalu spet tako velika, da bo šla na pol. Sem na relaciji Kranj - Vransko (Kamnik, Tuhinj, Mengeš), tudi Celje in Velenje. Pa tudi po pošti sem že pošiljala in je menda preživela :) Javite mi na ZS, prosim.

rag_doll

Če ima kdo gobico, se priporpčam. Lahko tudi po pošti -- poštnino/stroške pošiljanja poravnam sama. Hvala. :) 

MetaPP

pozdravljeni, sam bi se tudi rad preizkusil v izdelavi kefirja, pa nimam gobic, hkrati pa me zanima koliko časa so lahko gobice na suhem , saj imam prijateljico v Braziliji , ki je navdušena nad kefirjem  a ga tam ni naprodaj,če bi ji poslal gobico bi potovala najmanj 20 dni hvala za nasvet

BONINHO

Zadnja, kateri bom podarila kefirjevo gobico, je MetaPP....

http://www.bolha.com/iskanje.php?ckat=&search=

no ja... bom še podarila, ni panike, ne....

.....ampak ko bodo novi člani, ki se včlanijo samo zato, da zastonj dobijo kefirček, napisali vsaj 3 prispevke k slovenski blaznosti.....

Mygrace

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti