Polnjene paprike
Presta77
1. postopek je Ok, saj očitno dobiš dober kefir. Morda samo mleko prej vzemi iz hladilnika, ti bo kefir prej nastal, ker se zdaj mleko počasi segreje ne temperaturo, ki je za mikrobe ugodna. če ti pa tako v ustreznme času nastane kefir, je vse OK.
2. NE.
3. Lahko takoj, za lešnik velika gobica zadošča za pol litra mleka.
4. Zaliješ z mlekom, zapreš v kzarček (najbolje steklen) in pustiš v hladilniku. Moje gobice preživijo tudi mesec ali dva.
Lahko še en nasvet? Kupi oni česen v mrežici pakiran, taka fina, gosta, plastična mrežica je, saj ga imajo povsod. naredi s česom akrkoli pač.
Mrežico operi in daj vanjo gobico, na obeh straneh zaveži ali z bombažno nitko dobro zaveži. daj v mleko. Ko je kefir gotov, vzemi ven mrežico, splahni pod mlačno vovo in uporabi naprej.
Enostavneje ne more biti.
1. jaz vzamem gobico ven, ko je kefir videti zadosti trd (je odvisno od temperature,....)
2. lahko kar z rokami, gre čisto OK.
3. lahko, seveda, zakaj pa ne, pokriješ pač s čimerkoli.
4. kolikor kefirja bi rada.
5. ja, natanko tako.
6. Pri meni kar nekaj časa, ne vem natanko.
Ja, seveda, jaz tako delam, vzameš pač s seboj, ko hočeš. saj lahko počaka v hladilniku tudi kak dan ali dva, meni je še boljši, ker malo dozori. če ne bi bil OK, be vedela, ker bi bil ali grenak ali veliko preveč kisel.
Naj ti uspeva!
Gobico shraniš lahko na več načinov:
- tako, kot je svetovala rimljanka
- zamrzneš v mleku - kot npr, ledene kocke - zagotovljena trajnost vsaj eno leto
- posušiš na zraku, zavito v tanek sloj vpojnega papirja.
Cila
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Polnjene paprike

Tortelini s špinačo in sirom, sušenimi paradižniki in kozjim sirom