Hrustljav piščanec iz pečice
Vaše mnenje o želirnem sredstvu? Zdravo/Nezdravo? Glede na količino 1 vrečke tega sredstva, ter 4 glažeke džema, katere pojemo tekom leta, se zadeve na bi smela kazati negativno v telesu?
Skrbi odveč? Imamo kakšnega kemika, kateri bi to bolje predstavil/približal?
Kaj vam je bolj pomembno? Da kuhate do onemoglosti in se zgosti po naravni poti, a pri tem ČAO vitamini.
Ali rajši dodate kemijo in v tem primeru ohranimo vitamine, zaradi manjšega časa vkuhavanja, a smo vnesli kemijo.
Danes sem eksperimentiral in sem dal celo vrečko želirnega sredstva na približno 1,5 džema. Želim si namreč PURE ŽELE, da bom moral rezat zadevo iz glaža ![]()
Dobro, da ne bo pomote! Vse prejšne džeme sem delal izključno a.) brez dodatka, a sem jih v tem primeru kuhal do onemoglosti, ali pa b.) z dodatkom različnih sadežev kateri vsebujejo pektin.
Glede na vrsto sadeža je odpadel tudi sladkor oz. sem ga dodal nekje 1/4 na original recept.
Tokratna grozdna ÜBER dozirana želatinasta zmes je bolj kot ne preizkus in smernica za moje nadaljna leta in desetletja priprav marmeljad/džemov.
Vaja dela mojstra pravijo...in obratno.
Pektin je naravna snov, v vsakem sadju, ki je nezrelo, tudi v nekaterih zrelih plodovih je še. zakaj torej izgubkjati besede o njem? Sicer pa, povsem dovolj o njem piše na Wiki.
Kupljeno želirno sredstvo je torej čisto običen pektin...čisto nič nezdravega in neugodnega v njem?
V tem primeru, mi je to dovolj.
Hvala za odgovor
Takole piše na strani http://www.podravka.hr/brandovi/proizvodi/slastice/p
Sastojci: pektin (E 440), dekstroza, limunska kiselina (E 330), kalijev sorbat (E 202)( 4%).
rdkapicaObstajajo tudi taki brez konzervansov.
Sicer pa, saj čisto bio aflatoksini tudi niso ravno zaželeni dodatki hrani, a ne, pa jih v kakem škrlupastem povsem biojabolku mirno zaužijete.
Letos mi je zelo uspela marmelada iz češenj, z dodatkom jedilne čokolade. Z "navadnim" sladkorjem, in sicer 300 g sladkorja na 1 kg češenj in 100 g čokolade.
NomenKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Hrustljav piščanec iz pečice

Lazanja z jajčevci, genovskim pestom in češnjevci