Ko sem zaradi zdr.težav prenehala s pitjem kave

, mi je manjkal tisti gušt okrog pitja.......in sem prešeltala na zelene čaje. Kupujem jih v CHA na Starem trgu, kjer prodajajo le v rinfuzi in le te kupujem.V filter vrečki le, če pač nimam izbire. Od nearomatiziranih so mi najbolj všeč : mao feng, lung ching, od aromatizizanih pa: earl green, zelena vanilija, zelena rdeča pomaranča, japonska češnja, jasmin... in še kaj.
Pripravljam ga pa tako, da vodo segrejem na 70- 80 stopinj, dam notri čaj in pokrito pustim dopoldne 3 minute( poživljajoč učinek), popoldne pa 5 minut ( pomirjujoč učinek) .
Zares dobri čaji so kitajski, vendar teh itak ne izvažajo. Tako da Teja, privošči si jih.
Moram priznat da sem zelo vesela da sem "odkrila", oz bolje rečeno osvojila čaje in kave tudi slučajno ne pogrešam, le vsakih nekaj mesecev mi v nedeljdkem jutru sproži

nostalgijo po starih, dobrih časih(moj mož namreč redno pije kavo in je večinoma sploh ne vonjam). Da bi me pa zamikala za pit, ja, bi jo pa srknila. Ampak mi res ni. Pred leti si niti misliti nisem mogla, da bi lahko bilo tako.
ps. mislim, da nam bo Bojan narisal ikonco za čajček

Aki