Oh te tašče

emažana  

član od: 11.6.2012

sporočila: 282

13. feb 2016 3:20

Joj...kaj naj rečem..boga..jaz vem da ne bi niti malo razmišljala..ustvarit si morata svoje življenje..ne pusti celo življenje da ga namesto tebe živi tašča..dobra ali slaba..mladina in starina ni za skupaj..teden..mesec..dva...bi že zdržali pol pa nič več...ustavi dokler lahko še..

Teja

JanisJoplin  

član od: 20.1.2011

sporočila: 1953

13. feb 2016 9:17

Živjo martinika!

Strinjam se s tem, kar so napisale nekatere predhodnice - malo pozno je za reševanje tega problema. Kot si sama napisala - kot si narediš, tako imaš in to velja tudi glede vtikanja tašče v vajino življenje.

Ko sva midva s fantom (sedaj je mož) začela, sem tudi jaz - na lastno pobudo - pustila, da se je njegova stara mama vozila na prvem sedežu, ampak je gospa, ki jih ima šez 80 in sem ji odstopila sedež zato, da je šla lažje v avto. Čez nekaj časa (po kakšnem letu) pa sem nehala s tem, saj sem ugotovila, da se pri drugih vozi zadaj in da ji ni problem. Nekako sem začutila, da moram prevzeti mesto sovoznice, kot na splošno v življenju, tudi v avtu. Mene sicer ni noben oviral, a če bi me in če se fant ne bi postavil na mojo stran, bi že takrat vedela kje sem in ne bi nadaljevala takega razmerja.

Sicer se midve s taščo čisto v redu razumeva in se spoštujeva, ampak razen na kakšna družinska praznovanja ali na kakšen izlet mogoče 1x na leto ali še manj, ne hodimo skupaj, čeprav je ona vdova, moj mož pa edinec. Mož je s svojo bivšo punco in s svojo materjo 8 let hodil skupaj na morje - sem mu že v štartu povedala, da to pri nama odpade. Sploh glede na to, da živiva pri mojih starših, sem rekla da na dopustu ne želim nobenih staršev in pika. Ni ugovarjal, tašča pa tudi ni nikoli rekla, da bi šli skupaj na morje.

Ona ima svoje življenje, hodi na izlete z društvom upokojencev, ima svoje prijatelje in svoje opravke in tako se mi zdi prav. Jaz v takem razmerju, kot si ti, ne bi zdržala 5 minut.

Razmisli, ali si se pripravljena celo življenje žrtvovati, da bo tašča srečna, ali pa se temeljito pogovori s fantom in njo. Bosta pa po mojem oba začudena, zakaj je bilo 10 let tako v redu, zdaj se pa kar naenkrat zmrduješ. Težave je treba reševati sproti, ker potem, ko se toliko nakopiči, je težko še kaj rešiti.

Pa srečno!

JJ

Dragička  

član od: 9.12.2003

sporočila: 8700

13. feb 2016 10:19

Martinika moja draga, kljub smejanju na tvoje pisanje, ki nima (samo ena od ugotovitev, ki me je zbodla) skoraj nobene vejice, napisala si, da fant ima stalno službo. Kaj pa tvoja služba? Čigav je avto? V čigavi hiši/stanovanju živite? ...in še in še vprašanj...

Velikokrat v življenju sem slišala stavek "Vsaka medalja ima dve plati!"

 

Pozdravček v plundrasto soboto!

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

13. feb 2016 11:26

Če traja deset let, potem traja zato, ker sistem za vse deluje dovolj sprejemljivo, da že deset let v njem vztrajajo. Več kot očitno dva od treh nimata niti najmanjše želje, da bi kaj spremenila, zato ne pričakuj, da bosta imela kaj dosti razumevanja za to, da tebi pa zdaj naenkrat kot strela z jasnega (z njunega stališča) nekaj ni več prav. Zakaj v tem tičiš ti, ti pa mi seveda ne moremo povedati. To o dveh plateh medalje še kako drži, zato najprej razmisli predvsem o tem, kako in zakaj si se sploh znašla v taki godlji in kako lahko voziš že deset let zvezo s takim detetom. Zdaj je zadnji trenutek, da postaviš svojo ceno. Ker ko boste vsi trije skupaj v hiši, bo, kot se reče, vaša ladja odplula in če od daleč prav vidim, piše na njej Titanik.

Sonja

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

13. feb 2016 12:48

A je tale martinka resnična oseba ali pa je zadaj kak socialni eksperiment? No, ni važno.

Takole gre to:

- Če bo mama kupila hišo za sina, bo to pravno gledano njena lastnina, uporabljal bo sin. Partnerka s tem ravno veliko ne bo imela, razen težav v pravdah, kjer se bo ugotavljalo, kdo je v tem gospodinjstvu kaj plačeval, prispeval itd.

 

Glede ostali emocionalnih nerazdelanih tem pa takole: Če je nekdo v partnerskem razmerju z osebo 10 let, bi verjetno že moral ugtoviti da a) se partner ne bo čisto nič spremenil in bo s sabo vlekel emocionalno prtljago iz otroštva in b) da bi bil resno že čas, da ženska sama ugotovi, zakaj za vraga je z nekom, če jo pa toliko stvari in oseb v tej apanaži moti. Sicer mislim,da je ženska že ugotovila, ampak je resnica preveč strašljiva - v smislu: kaj bom pa sama, zakaj sem pa deset let vlagala v to itd itd itd.

 

Je pa tako, draga martinka, kdorkoli pač že si: v tej kombinaciji ti bolje ne bo. Če je zate to zadovoljivo, boš ostala, če ne pa ne boš. Sreča je sicer v drugi smeri, kot jo trenutno ubiraš ti. Vseeno ti pa svetujem, da najprej ugotoviš, kje je sreča, ker drugače se ti zna zgoditi, da ti tudi zamenjava partnerstva ne bo pomagala in boš še naprej delala enake napake.

 

 

Vendelina jr.

Mygrace

sporočila: 6506

13. feb 2016 12:57

Martinika, naj ti bo v tolažbo, da je takih, kot si ti, ogrooomnoooooooo.

 

                                                          

Mygrace

limnol  

član od: 16.11.2001

sporočila: 5188

13. feb 2016 13:11

Veliko, veliko preveč - ampak jim zato ne gre prav nič bolje.

Sonja

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

13. feb 2016 16:18

Mygrace je napisal/a:
Martinika, naj ti bo v tolažbo, da je takih, kot si ti, ogrooomnoooooooo.

 

                                                          

Mygrace

Torej, iz tega izvlečem, da naj kar bo tako, naj ničesar ne spreminja, saj so drugi na istem. 

Vanja

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

14. feb 2016 13:38

Martinika, nogiraj mulca in si najdi dedca!

lp

cervus

kozamurnik

sporočila: 2311

14. feb 2016 18:11

emažana je napisal/a:
Joj...kaj naj rečem..boga..jaz vem da ne bi niti malo razmišljala..ustvarit si morata svoje življenje..ne pusti celo življenje da ga namesto tebe živi tašča..dobra ali slaba..mladina in starina ni za skupaj..teden..mesec..dva...bi že zdržali pol pa nič več...ustavi dokler lahko še..

Teja

O prav lahko živijo skupaj, če starine mladini že prej zrihtajo(kupijo) spodoben kvartir, kuhajo, varujejo eventuelno mularijo, pa še kdaj kaj primaknejo kajpada.

Da so le tiho in si ne drznejo vmešavati. Ker če ,  potem se takoj  spremenijo v zmaje in tirane, koze in raznorazno perjad.

Videno, slišano prevečkrat.  O  sebi in svojih napakah mladina pa navadno ....nič..

Martinkinega pisanja pa žal nisem zastopila. Bo kdo prevedel, prosim?

 

 

 

murnik

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti