Speculas piškoti

Pred kratkim sem pekla speculas piškote po receptu, ki sem ga našla - se ne spomnim več kje. Žal niso bili nič podobni piškotom, ki jih poznam pod tem imenom.

Zato prosim za recept za originalne speculas piškote.

In še to me zanima - kje je mogoče kupiti modelčke za te piškote?

Hvala!

burbonka

Evo, tole je pa tema za Neno-morje. Sigurno bo prebrala in odgovorila vse iz prve roke - živi na Nizozemskem, kjer so ti piškotki doma. Enkrat nas je že razveselila z začimbo za speculaas piškotke. Tudi jaz čakam na modelčke, dokler jih pa ni, je recept za podobno zadevico, samo v drugi obliki tule pod mnenji: http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=6584&offse Na drugi strani je recept, ki ga je napisala Nena-morje. Tudi ti so odlični. Pa dober tek! Dušanka
Dušanka, kje pa si nabavila modelčke (ki jih čakaš)? Hvala za recept! Lp, burbonka
burbonka, vsi čakamo veseli december, ko jih bo nena-morje lažje našla na nizozemskem...nas je že par prijavljenih... p, maja
Ooo, potem bi se tudi jaz prijavila v vrsto, Nena-morje ... lp, burbonka
A govorite o pravih lesenih modelčkih - če gre za te, se tudi jaz priporočam, prosim, Nena-morje. lp Irena
Vidim, da se čakalna vrsta veča! Da ne pišem vsaki posebej, bom kar tukaj napisala: leseni modelčki za speculaas piškotke se prodajajo samo v času Miklavža in Božiča, na stojnicah v Amsterdamu (verjetno tudi drugod po Nl!)Te stojnice so približno enake tistim pri nas, s suho robo. Na Nl se vračam v začetku decembra, tako, da vam jih bom lahko kupila! Če bi še katera želela speculaas začimbe, jih imam še nekaj na zalogi! lp Nena Nena-morje
Nena, priporocam se za zacimbe in modelcke za speculaas piskotke. Dobro se imej riba-ribica
Nena-morje, kok so pa modelčki težki in veliki? Če so prav priročni, se še jaz priporočam, če ne pa nič hudega. Ne bi ti pa rada povečevala prtljago...
Nena-morje, jaz ti proporočam, da naslednjič, ko se vrneš, odpreš stojnico na Tromostovju. Bomo prišle! LP hope
Vem, da so domači piškoti le domači, ampak poskusite Hoferjeve Speculase z mandeljni - naj vam povem le to, da jih je v zavojčku premalo! lp

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti