Voda ali coca cola?

Sweetie  

član od: 22.1.2004

sporočila: 1268

tema odprta - 18. okt 2006 9:47 | ogledi: 3.334 | odgovori: 25

Tole sem dobila prek interneta. Zanimivo za vse, zato posredujem.

Resnično ti odpre oči ... Voda ali Coca Cola???

Vsi vemo, da je voda pomembna, toda naslednji izsledki niso bili še nikoli prikazani na podoben način:

Voda

1. 75 % Američanov je kronično dehidriranih

2. 37 % Američanov ima mehanizem žeje tako oslabljen, da ga velikokrat zamenjajo za lakoto.

3. Celo LAŽJA dehidracija upočasni metabolizem za 3%.

4. Kozarec vode skoraj 100 % prežene večerno lakoto (raziskave Washingtonske univerze).

5. Pomanjkanje vode je prvi znak utrujenosti.

6. Predhodne raziskave so pokazale, da 8 - 10 kozarcev vode dnevno prežene glavobole pri 80 % ljudi, podvrženih glavobolu.

7. Samo 2-odstotni padec vode v telesu lahko sproži zabrisan kratkotrajni spomin, težave z osnovami matematike, težjo koncentracijo pri branju s papirja ali računalniškega monitorja.

8. 5 kozarcev vode dnevno zmanjša nevarnost raka na debelem črevesju za 45 %, poleg tega za 79 % zmanjša nevarnost raka na dojki ter za 50 % zmanjša možnost za razvoj raka na mehurju.

.... in sedaj - lastnosti Coca Cole

1. V mnogih državah ZDA cestne patrulje vozijo v avtomobilu dve galoni Coca-Cole za odstranitev madežev krvi na cestah po prometnih nesrečah.

2. V skledo, napolnjeno s Coca-Colo, položite surov zrezek in poglejte čez

1. dva dni - ga ni več!!!!

2. Za čiščenje WC školjke: pločevinko Coca-Cole zlijte v školjko, pustite eno uro in izperite z vodo. Citronska kislina v Coca-Coli bo očistila madeže vodnega kamna.

3. Za odstranjevanje rjastih madežev z avtomobila: zmečkano alu-folijo namočite v Coca-Colo in madež zdrgnite.

4. Korozivni madeži na avtomobilskem akumulatorju: Pločevinko Coca-Cole zlijte preko akumulatorskih baterij in korozija bo izginila.

5. Vse rjaste madeže boste očistili s krpo, namočeno v Coca-Colo, ki jo za

6. nekaj minut položite na madež.

7. Kako speči sočno pečenko: V pekač zlijete pločevinko Coca Cole, pečenko zavijete v alu folijo in pečete. 30 minut pred koncem peke odstranite folijo, pečenko prelijete s "sokom" in zlato rjavo zapečete.

8. Odstranjevanje mastnih madežev: s Coca-Colo namočite oblačila, dodate detergent in operete v stroju. Coca Cola bo pomagala odstraniti mastne madeže.

9. Če se v avtu rosijo stekla, jih premažete s Coca Colo.

In sedaj, samo za informacijo.......!!!!

1. V Coca-Coli je fosforna kislina - pH 2,8. Noht raztopi v štirih dneh. Fosforna kislina tudi raztopi kalcij iz kosti ki je glavni povzročitelj osteoporoze.

2. Za koncentrat - sirup Coca-Cole morajo prevozniki uporabljati cisterne, ki so zaščitene proti rjavenju.

3. Distributerji Coca-Cole že 20 let uporabljajo Coca-Colo za čiščenje tovornjakov in motorjev!

Še vprašanje: bi raje kozarec vode ali Coca-Cole?

Sweetie

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

18. okt 2006 10:00

To meni pošlje brat od časa do časa, ker to je ena izmed redkih nezdravih zadev, ki se ji nisem pripravljena odpovedati. Čeprav imam raje Cockto. Tisto brez cukra in z vso ostalo kemijo Loni Makaroni

oliva  

član od: 21.3.2005

sporočila: 312

18. okt 2006 10:12

O, groza, ravno imam naročeno knjigo TELO KLIČE PO VODI. Ko jo dobim in preberem, lahko kaj več poročam. Do takrat pa veselo pijte vodo - ustekleničeno ali iz pipe, samo, da bo voda! Lp oliva

matilda  

član od: 16.8.2006

sporočila: 1981

18. okt 2006 10:20

tisto o coca-coli je bolj mit, sta tista dva pri Mythbusters dokazala, da skoraj nič od tega ne drži. Sicer pusti neke reakcije na mesu, ampak zrezek ne zgine, tudi rjo bolj slabo očisti, kot čistilo ni boljša od vode itd. Je pa res, da verjetno na organizem vpliva slabo, če vsak dan vase zliješ pločevinko coca cole in greh jo je sploh primerjat z vodo. matilda

goranka  

član od: 26.9.2005

sporočila: 86

18. okt 2006 10:21

ja,saj je resnično za premislit,ampak,kaj ko pa včasih toko zapaše.Coca cola namreč. gogi

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

18. okt 2006 10:21

Jaz bom prispevala eno o skodljivosti kruha: 1. V letih 1999-2000 je bilo vec kot 98% obsojenih zapornikov jedcev kruha. 2. V istem obdobju je polovica otrok, ki so odraščali v gospodinjstvih, kjer jedo kruh, dosegla podpovprečne rezultate na standardiziranih testih IQ in fizicnih sposobnosti. 3. V 18. stoletju, ko so kruh večinoma pekli doma, je bila povprečna pričakovana življenjska doba manj kot 50 let; smrtnost novorojenčkov je bila zelo velika, zaradi bolezni, kot so tifus, rumena mrzlica in gripa. pa so pomrle množice ljudi. 4. Statistika kaže, da je več kot 90% nasilnih zločinov izvršeno manj kot 24 ur po zadnjem zaužitju kruha. 5. S kruhom lahko postaneš zasvojen. Zasvojenci s kruhom, ki niso dobivali kruha, ampak samo vodo, so na kolenih moledovali za kruh že po dveh dneh. 6. Kruh lahko vodi k hujšim oblikam zasvojenosti s hrano, ker ga pogosto uporabljamo skupaj z drugimi neprimernimi prehrambenimi proizvodi, na primer maslo, marmelada, arašidovo maslo ali celo salama. 7. Kruh lahko vsrka veliko vode. Ker je človeško telo sestavljeno iz velikega deleža vode, lahko uživanje kruha povzroči, da vaše telo postalo prepojeno z vodo, ohlapno in podobno kruhovemu pudingu. 8. Dojenčki in malčki se lahko s koščkom kruha zadušijo. 9. Kruh pečejo pri temperaturah nad 200 Celzijevih stopinj. Taka vročina bi ubila odraslega človeka v manj kot eni minuti! 10. Večina ljudi, ki jedo kruh, ne zmore razlikovati med pomembnimi statističnimi podatki in navadnim blebetanjem. pozdravcek, proxima

teja-kit.  

član od: 11.8.2006

sporočila: 183

18. okt 2006 10:22

ne vem ce je kaksna razlika (ne vem kdo mi je enkrat dalec nazaj rekel da je), ampak tudi jaz se nisem pripravljena odpovedati Pepsi light... Pa ceprav samo pol (oz. 6 dcl) plastenko na mesec; pozdravcek teja-kit.

Blanchy  

član od: 22.12.2005

sporočila: 2016

18. okt 2006 11:29

Proxima, jaz sem se že zamislila .... Obljubim, da bom od zdaj naprej vedno ostala doma 24 ur po zadnjem zaužitju kruha, da me ne bi slučajno zamikalo zagrešiti kakšnega napada ali - bognedaj - celo umora. Ker kruhu se pa res ne morem odpovedati. Blanchy

proxima  

član od: 21.10.2003

sporočila: 2514

18. okt 2006 11:49

Ja, tle se je resno za zamislit. Dodajam se link o resnicnih nevarnostih zelo razsirjene in nevarne substance, DHMO, dihidrogen monoksida, ki ga industrija uporablja skoraj povsod. Najdemo ga v otroski hrani, je glavna sestavina kislega dezja, kot pripomocek za gasenje, uporablja se pri kultnih obredjih, za vzdrzevanje kemicnega ravnovesja v plavalnih bazenih. Kar je pa najhujse in se mi skoraj gabi napisat: uporabljajo ga tudi teroristi, pedofili in pornografske zvezde za namene, ki jih raje ne bi niti navajali. Skoda, ki jo povzroca dihidrogen monoksid, zaradi skupne zarote vlad celega sveta, farmacevtske industrije, oborozitvene industrije in teroristicnih organizacij nikoli ne bi prisla v javnost, ce ne bi bilo tega in podobnih linkov: http://www.dhmo.org/facts.html Dihidrogen monoksid je vsako leto vzrok neštetih smrti in eden glavnih razlogov za miljardne skode na okolju in imetju. Nekatere strahote, ki jih povzroca DHMO: - smrt zaradi vdiha DHMO - celo v majhnih količinah - daljši stik z DHMO v trdnem agregatnem stanju povzroči hude okvare kože in podkožnih tkiv - zaužitje prevelikih količin tekočega DHMO povzroči večje število neprijetnih stranskih učinkov, ki pa razen v izjemnih primerih niso smrtni - DHMO je glavna sestavina kislega dežja - DHMO v plinastem stanju povzroča hude opekline - je glavni povzročitelj erozije plodne zemlje - povzroča korozijo in oksidacijo številnih kovin - kadar pride v stik z električno napeljavo, lahko povzroči kratek stik - zmanjšuje učinkovitost avtomobilskih zavor - vsebujejo ga vsi rakasti tumorji, pa tudi predrakave spremembe - pogosto je vpleten v nastanek ubijalskih ciklonov in hurikanov (na primer na Floridi, v New Orleansu in drugih predelih jugovzhoda ZDA, pa tudi drugod po svetu) - toplotna variabilnostv DHMO naj bi bila glavni razlog za klimatske spremembe, povezane s pojavom El Nino. Be afraid, be very afraid!! Obvestite o zgornjem linku tudi vse svoje prijatelje, sorodnike in nakljucne znance, vse, katerih elektronski naslov se po nakljucju znajde v vasem postnem predalu, pisite protestno pismo svoji vladi, svojim poslancem, svojemu zupanskemu kandidatu in varuhu clovekovih pravic in od njih zahtevajte razlago - resnico o dihidrogen monoksidu, znanem tudi kot DHMO. lp, proxima

piščanec  

član od: 15.1.2006

sporočila: 284

18. okt 2006 11:57

Kaj DHMO je voda? piščanec

piščanec  

član od: 15.1.2006

sporočila: 284

18. okt 2006 11:57

Aja, to je podobna fora kot s kruhom! Seveda, je DHMO voda! piščanec

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti