Jadranje

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

2. okt 2006 9:27

Trenutno nisem v Slo in bom bolj kratka, ker je tista kartica za povezavo draga. Namig: čeveljčki za jadranje (poseben podplat, da ne bo drselo - TBS ali pa Helly Hansen), jadralske rokavice (v nasprotnem primeru boš ožuljena, ker kakšen štrik bo pa treba prijeti), pozanimaj se, če je v paketni opremi tudi jadralska obleka (jakna in hlače), vzami s sabo smučarsko perilo (ko piha, zna zebsti), splano vrečo (dodatna odeja), baterijsko svetilko, švicarski nož in zaboj donata (zaprtje je ena od značilnosti frišnih jadralcev) Vendelina jr.

Nežinka  

član od: 19.7.2006

sporočila: 191

2. okt 2006 10:12

:) Če nisi res redna jadralka, ne rabiš za tako enkratno priliko kupovat obutve. Glavno je, da ne pušča sledi (kaka črna guma ali kaj podobnega). Glede na opisano ne bo to kakšno "resno" jadranje, bolj zabava, zato poskrbi predvsem, da boš uživala. Jakna, ki te bo varovala pred vetrom in vlago zjutraj in zvecer, kapa/ruta, tople nogavice in obilo dobre volje, pa bo. Ne nosi seboj veliko, ker na jadrnici ni omaric in veliko prostora za prtljago. Fajn je športna torba ali kaj takega, kar lahko "zatlačiš" v kako špranjo ali pod ležišče v kabini :) Donat :) hahah, Vendelina, zaprtje je tu bolj psihološkega ozadja, se mi zdi. In se zgodi, če se držiš vode in nisi v marini/na kopnem čisto vsak dan. In nekaterim je tako ljubše, saj je WC res bolj skromen in nekaj "posebnega". Sama sem prvih nekajkrat tudi imela 3-4 dni "ustavitev sistema" in smo leteli vsi prvi moment, ko smo se dotaknili kakega pomola. To je bilo smeha. Sedaj, ko sem že precej domača, nimam več sploh nobenih težav. Tamči ... uživaj! If they don"t have chocolate in heaven, I"m not going!

Davor  

član od: 23.10.2002

sporočila: 87

9. okt 2006 15:05

Pravkar sem se vrnil s 6-dnevne 300-miljne jadralske avanture. Z nekaterimi menjeni se strinjam z drugimi spet ne, ampak to niti ni bistveno. Ključna zadeva je tole: kdo je glavni koordinator, je skiper eden od vas ali ga najamete, je barka lastniška ali charterska, kako je velika? Če je skiper nekdo od vas, potem mu je potrebno popolnoima zaupati in prav on je tudi izključni pravi naslov za nasvete glede opreme. On bo namreč pripravil načrt poti (vključno z rezervnimi variantami) in od tega je odvisna oprema - drugačna je za 12 in več urno dnevno jadranje (morda celo ponoči) in spet drugačna za štiriurno prekladanje oz zaliva do zaliva v blagem maestralu. Če je skiper najet, potem mora nekdo od vas imeti vse druge niti v rokah, med drugim tudi za to, da najetemu skiperju razloži vaše želje, pričakovanja, zmožnosti in podobno. Kupovanje opreme črtaj. Če te bo jadranje zagrabilo in boš se tega še kdaj lotila, potem bo še dovolj časa. Nasvete o toplem perilu in windstopu podpišem z obema rokama. Nabava posebnih čevljev zagotovo ni potrebna (še), webasta pa na večini charterskih jadrnic v jesenskem času ne boš našla. Nadalje - trend charterskih jadrnic je v udobju in velikosti. Če je govora o velikosti cca 40 čevljev in več, potem tudi omarice in predali niso problem. Skratka, moja rdeča nit je - dogovorite se s skiperjem oziroma najizkušenejšim. Na drugi strani pa spet - praviš da greste od okolice Šibenika na Pelješac in potem gor do Kornatov ... ni mala malca v tem letnem času za neizkušene (domnevam, da je govora o enem tednu). Pa obilo užitka!

fresh  

član od: 4.5.2006

sporočila: 1856

9. okt 2006 15:12

Uuuuuuuuuuuuuuuuuu, Davor, to je moralo biti pa NORO! Sem ti fous! fresh

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti