član od 20071985 sporočil
Diling Dunaj je hudo mrzel kot si že sama ugotovila, hoje je pa tudi dost. No Dunajčani so sicer razvajena bitja, ker strassenbahni in u-bahni vozijo na 2 minuti ipd., ampak na Dunaju se mi zdi vse tako blizu, da sama grem raje peš.
Aja pa če gresta z dragim obvezno predlagam (to mi je razkazala prijateljica dva tedna nazaj, ko me je prijazno gostila) Neuwaldegg. Tja se gre s strassenbahnom številka 43, in sicer do končne postaje. Pol pa je tam en luškan dvorec (moraš špegat čez ograjo ker je zasebna last) pa taka potka, kjer laufajo, sicer pa za sprehod čudovito, nadaljuje se pa v gozdove. In že sama vožnja tja je fantastična, saj sredi Dunaja vidiš gozdove, vinograde in ko je vse s sončkom obsijano se počutiš kot da si na štajerski vinski cesti (če poznaš). No tam se naredi en tak sprehajalni krogec, na koncu imaš Spar gourmet, taka micena trgovinica bolj fancy sorte, ampak men je kar pri srčku zaigralo ko sem bila tam not. Pa malo naprej je ena taka stara domača gostilnica kjer lahko greš na čajčka al pa kaj pojest. Skratka zame ni na Dunaju znamenitosti, ki bi to prekašala. Saj veš kako ti določeni kraji vzbudijo občutek nostalgije in si želiš, da bi se čas ustavil? No to je zame en tak kraj!
Začetnica