Grški pita kruh
Po netu sem precej iskala, kako je s sušenjem celih vejic peteršilja,ampak je bilo povsod le o tem, da se osmuka in stebelc ne suši. Cele vejice sem predvsem želela za govejo in kurjo juho. Še mož me je prepričeval, da se stebla zaboga ne posušijo in da se spomni, kako so doma smukali gore peteršilja. Ampak mi ni šlo v račun, zakaj to ne bi šlo, zato sem včeraj poskusila. Ventilatorska pečica, peteršilj na peki papir in temp. tam nekje med 80 in 110 stopinjami (malo sem menjavala, prav zaradi stebel). Zadeva funkcionira, cele vejice posušene in pospravljene v papirnato vrečo. Se že veselim župic
Pa še lepo diši, blago, prejšnji teden sem celo bajto zasmradila ob sušenju drobnjaka ![]()
![]()
![]()
![]()
No, jaz pa ločim vejice in lističe, ker so slednji veliko prej suhi in je škoda, da bi se brez potrebe sušili in izgubljali aromo.
Res se stebelca dolgo sušijo, debelejša celo prerežem včasih. Potem pa oboje uporabljami, predvsem za juho. Je pa seveda velika razlika med sušenjem v sušilniku in na prostem. Ker slednje vedno rezultira v tem, da postanejo lističli rumenkasti, ker imajo veliko časa, da srkajo vodo iz sočnih stebelc.
Vidiš, drobnjaka pa ne sušim, imam raje zamrznjenega.
No, mi doma pa naberemo peteršilj, operemo, pustimo da se malo ocedi, damo v plastično vrečko in takoj v zmrzovalnik. Ko ga potrebujemo, vzamemo vrečko ven, malo ostrgamo zmrznjen peteršilj z žlico ali vilico, pa to je to. In se aroma nič ne izgubi.
yulchi| rimljanka je napisal/a: |
No, jaz pa ločim vejice in lističe, ker so slednji veliko prej suhi in je škoda, da bi se brez potrebe sušili in izgubljali aromo.
|
E, tole sploh ni švoh ideja. Bom uporabila pri naslednji rundi.
Jaz bi tudi v skrinjo dajala, pa imam samo 3 predale. Ampak jo že ogledujem ... nekako se ne sezide brez skrinje, če imaš vrt, opažam ![]()
Ja, res je, omara je nujna ali skrinja in niso vse cenovno tam nelje zgoraj........ V H. im ajo trenutno po 250 do 270 kar velike.......
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Grški pita kruh

Dušene školjke s pivom na sredozemski način