Zdravo. Včasih malo pametujem z nasveti, no ja trudim se, sedaj pa bi sama rabila malo pomoči. Spomladi sem nabrala smrekove vršičke i
jass
Zdravo. Včasih malo pametujem z nasveti, no ja trudim se, sedaj pa bi sama rabila malo pomoči. Spomladi sem nabrala smrekove vršičke i
jass
28. avg 2006 17:59
kaj nikjer več ne najdeš kakšne smreke ki še ima te vršičke? ne obstajajo kakšne bolj pozne sorte? mi smo naše že žal obrezali. nektarina
28. avg 2006 18:25
Zdaj ne več. Ta pravi so takoj spomladi, ko so še majhni, ko smreka začne poganjati. jass
28. avg 2006 20:27
jass, morda bi pa nala dobro nadomestilo. Tako ali tako je dobro, če domača zdravilna sredstva menjamo. Morda bi poskusila s čajem materine duice, sladkanim z medom (v mlačen čaj!) ali pa enak čaj (lahko tudi iz vrtnega timijana, sta z materino duico blinja sorodnika), s katerim zalije sladkor, ki si ga karamelizirala. Oboje se pije mlačno, no, toplo, druga varianta lahko tudi bolj vroča, po poirkih. rimljanka
28. avg 2006 21:26
Hvala, vidim da bom morala najti nekaj drugega. Problem pri našem mulcu je v tem, da mu med zelo težko"podvališ", čaja pa spije bolj malo. Probala sem že z žajbljevim mlekom in sladkorjem, čisto rahlim, pa je samo poskusil in rekel, da to on ne bo pil. S temi vršički pa je tako, da mi jih je pomagal nabirat in zdaj se mu zdi fino vzeti žličko s sirupom takrat, ko sam pravi da ima čuden glas ali da ga boli grlo. jass
29. avg 2006 7:25
Morda bi izdolbla črno redkev, nalila med, to postavila na toplo, da se ustvari sirup. Našim otrokom je to zelo pomagalo. miha-ela
29. avg 2006 10:56
Če ima še kdo kakšen nasvet, hvaležno sprejemam vse, ker vidim da z vršički ne bo nič. Ni res, da ne bi našla nekaj, kar bo hotel spiti in bo tudi pomagalo proti kašlju, sploh temu začetnemu, ki draži grlo. Hvala vnaprej. jass
29. avg 2006 11:13
Kaj pa trpotčev sirup?
29. avg 2006 11:16
Že sprobano. Nič. jass
29. avg 2006 11:17
Slezov?
29. avg 2006 11:27
Žlica medu zmešana z nekaj kapjlami limoninega soka. BernardaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Tarte tatin z jabolki

Mango cheesecake brez peke