Burek z lahko solato
Nisem hotel odpirati nove teme.Zato tukaj sprašujem. Čez nekaj dni grem v Terme Laško s svojo partnerko.
Zanima me za popoldan in zvečer ko ne bova hodila se kopat in bila v toplicah.Kam priporočate iti?
Lahko tudi ven iz Laškega.Hvala.
lannLann,prvi dan se podajta peš v mesto, tam je v Savinji, prvi stavbi, ko prideš čez most na levi breg Savinje, na levi strani STIK, turistično informacijski center, vama bodo povedali vse in še več.
Skrivnosten je Jurklošter, kartuzija, kjer je, tako kaže, našla zadnji počitek Veronika Deseniška, lahko se zaplejeta do Rimskih Toplic, se sprehodita po Ruski stezi, si ogledata najlepši sestoj sekvoj v Sloveniji, lahko obiščeta Radeče, pa po cesti naprej do Svibnega, ....
V driugosmer je le 10 km do Celja, tam je pa tudi marsikaj videti, še v gledališče ali kino lahko gresta,morda na kakšen koncert.
V samem Laškem je po moje nujno še, da gresta na grad Tabor, Marko Pavčnik bo imel ponuditi kaj za nimivega, pa razgled je tudi lep.
Najbrž individualnih ogledov Pivovarne ni (v STIKU bodo že vdeli), je pa zato zanimiv Laški muzej, tudi z razstavo o zgodovini pivovarstva, paše o čem. Majhen sicer, pa zato morda še bolj zanimiv.
V Rečici je Galerija Maleš, pa zanimiva Plečnikova cerkev.
Če vaju zanima še kaj, vprašaj.
| lann je napisal/a: |
Nisem hotel odpirati nove teme.Zato tukaj sprašujem. Čez nekaj dni grem v Terme Laško s svojo partnerko. Zanima me za popoldan in zvečer ko ne bova hodila se kopat in bila v toplicah.Kam priporočate iti? Lahko tudi ven iz Laškega.Hvala.
|
Hm, ko je človek v decembru v toplicah, potem je bolj dopoldne motiviran za izlete izven lokacije toplic /uporaben seznam od rimljanke), popoldne in zvečer se pa fino crklja v savnah in masažah, ker je tega v zadevnih termah obilo. In potem se človek zvečer čisto lepo poveseli v sobi. Ker, ko je enkrat ura 16.40 postane krajina nazarensko malo fotogenična, kvečjemu je megleno, ne vidi se, plus poledica in kar je še teh blagodeti in takrat gre pameten bolj na zapeček....
Vendelina jr.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Burek z lahko solato

Palačinkina torta z malinami