Likerji

majamarko  

član od: 26.9.2003

sporočila: 2565

2. avg 2006 17:24

Tamči - moj marelični liker se še paca, ti težko rečem če je presladek, jaz ponavadi dam manj sladkorja oz medu...bo pa za probo čez kak mesec, bom najbrž še vzela ven marelice in jih malce secirala da bodo dale še več arome in okusa - te "ostanke" lahko uporabiš potem kar za dekoracijo če oddajaš likerje za praznike - v vsako stekleničko kako marelico, lahko pa jih pobereš ven in obliješ s čokolado - so malce alkoholne:) Liker iz suhih marelic Potrebujemo ● 200 g suhih marelic ● 100-200 g medu ● 1 l vodke ali žganja ● cimetova palčka Steklenico s širokim vratom napolnimo do 1/3 z marelicami in ji dodamo cimetovo palčko. Med raztopimo v vodki oz žganju in prilijemo k suhim marelicam. Zapremo in postavimo na temen prostor za 8 tednov. Občasno steklenico pretresemo, med mora biti popolnoma stopljen. Po želji liker razredčimo s sladkano vodo. p, m

neznan uporabnik

2. avg 2006 21:01

za MIMIKO Lepo prosim, če napišeš še recept za casiss liker iz ribeza. Hvala in ne ga preveč naenkrat pit! zoja1

mimika  

član od: 7.1.2002

sporočila: 2107

2. avg 2006 21:09

Zoja, dobila sem ga tukaj na forumu. Iščem, vendar ga ne najdem kje. Skopirala sem si ga v svojo beležko. Tukaj je. recept za cassis: (avtorica: lisa) 450g črnega ribeza 6dl suhega belega vina 675g sladkorja (jaz dam manj, ker nimam rada presladko) 3,5dl vinjaka črn ribez zmečkaš, dodaš vino in postaviš za 2 dni na temen, hladen prostor. Potem precedimo (skozi gazo pošteno ožamemo). Dodamo sladkor, na nizki temperaturi stopimo in potem 45min brez vrenja kuhljamo. Ohladimo in dodamo vinjak. Hranimo v temnem prostoru. Ima zelo lepo barvo in seveda okus.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti