Jasna, kadarkoli uporabljaš črno moko, ti priporočam polnozrnati program, saj je ta moka težja in počasneje in manj vzhaja. Koruzni kruh delam na navadnem programu, če je razmerje 1:4 v korist bele moke, sicer pa dam rajši na polnozrnat program - kadarkoli uporabljaš moke z manj glutena, je ta bolj priporočljiv - po mojih skromnih izkušnjah

Res je kruh boljši, če koruzno moko prej popariš - čez koruzno moko preliješ vroč lahko slan krop in zmešaš, dodaš ostale stvari in ostalo bo naredil gospod kruhopekec sam;)
Veliko jih da v koruzni kruh tudi olje, lahko probaš, od pol deci pa do 2 dci, nekateri, bolj južno, več olja;) lahko daš koruzno ali pa olivno olje, če želiš izrazitejši okus, ali pa sončničnega, če bi rada bolj nevtralno. Meni lepo uspe kruh, ki ima maksimalno 2/3 koruzne moke, nima pa ta takega lepega hribčka kot navadni kruhi, kaj češ... Ampak je pa izbočen, samo bolj rahlo

Je pa res, da je koruzni najbolj triki, najboljše da ga mešaš z gladko belo moko, se mi zdi...
Res pa vaja dela mojstra, če mojster dela vajo;)
Upam, da ti bo kak kruh po mojih receptih uspel! Zadnjič mi je uspel najlepši kruh do zdaj! Dvignil se je čez posodo in bil lep ko vrag, žal pa je bil fotkič poln, recept pa sem si pozabila zapisat. Bom probala spet, da bo ziher, da sem si prav zapomnila, potem pa dobite preizkušeno varianto;)
V soboto sem pa pekla brioše - klasično seveda in sem jih danes za malico pogrela v mikrovalovki za naju s sodelavko;)
Veri