Abraham

vemves  

član od: 19.5.2005

sporočila: 337

tema odprta - 23. jun 2006 19:27 | ogledi: 4.533 | odgovori: 3

Nekje sem zasledila,da ima ena od članic izdelan certifikat za Abrahama.Ne najdem več tega sporočila,pa bi prosila za pomoč,če ga kdo ima.

lp

vemves

jade  

član od: 11.11.2004

sporočila: 6303

23. jun 2006 19:33

Avtor: breda Član od:28.7.2003, poslanih sporočil:69 Odgovor z dne - 14. nov 2005 14:41:28 Dobila sem kar nekaj zasebnih sporočil, pa da ne tipkam 100 x, prisego pišem tule: Tole prebere "abraham" V enem življenju veliko se zgodi, za rojstvo ni kriv tisti, ki se rodi. Če narava je dala zdravja obilo, dočakaš ji 50, pa ne na silo. Slišat takole je bilo da je tu eno lepo žensko telo, ki leto praznuje petdeseto. Po rimski navadi je tako da tako telo med abrahamovce vedno sprejeto je bilo. Pozorno in mirno mene poslušaj, za mano glasno ponavljaj! Če hočeš biti abrahamovka nič ne zafušaj. Volja takšna je bila: poslali se me vajenca, abrahamovca, da te popeljem na polja njegova, ko boš zdaj zastavila 50 znova. Sedaj pa brez sramu boš tukaj klečala, desno roko pokonci držala in glasno prisego za mano ponavljala. (tu poklekne, najbolje na poleno) in ponavlja prisego. Prisegam, da so moji rojstni podatki točni in da sem bila (bom) stara 50 let; da bom sledila programu abrahamovcev, ki se glasi: Kot Abrahamovka bom: -še bolje živela -močneje ljubila, -več bom uživala, -mlajšim bom delo nalagala, -nobne zabave ne bom zamudila -nobenega moškega odklonila. Za prehrano bom dobro krbela: -vitamine in kalcij vedno s seboj imela, -maščob in sladkarij se bom izogibala, -vsak teden se bom dobro razmigala, Redno bom skrbela: -da se mi pritisk ne bo preveč dvigoval, -da mi srčni utrip ne bo preveč trepetal, -da bom cukr spravla na nivo taprav, -da še več bom na zabave dala. Vsako jutro se bom pred ogledalo postavila, se prav prijazno pozdravila : dober dan joži, samo enkrat se živi, zato ne delaj si skrbi. Dne_____ je izpolnila 50 let svojega življenja ga __________.To priznava danes. S prisego, ki si jo ravokar dala in s svojim podpisom si se prostovoljno vključila v abrahamovske vrste kot najmlajša članica. Izključitev zaradi morebitne kršitve programa ni mogoča, kakor tudi ni možna pritožba na to odločbo. Poklanjam ti certifikat za nadaljnih 50 let. (za certifikat spraviš tole prisego v lepo obliko in pokloniš slavljencu-ki za spomin.če katera hoče, ga lahko pošljem v prilogi) breda jade

šjorca  

član od: 22.12.2003

sporočila: 233

23. jun 2006 21:19

To prisego smo dali tudi mi moji teti. Dobila pa je še "rožice po 50" (kondomi v zemlji), kozmetično torbico za po 50 letu in.......50.000 sit smo ji zamenjali v kovance po 50 sit (smeh na banki ker jih moraš najprej naročit), nabasali v leseni zabojček in ga zakopali....tako da je imela lov na zaklad. Tukaj pa je še čestitka ki je privabila solzice.... ZDAJ KONČNO JE DANES PRIŠEL TVOJ DAN, DA NA VRATA TI TRKA LE TVOJ ABRAHAM, BREZSKRBNO, VESELO MU JIH ZDAJ ODPRI, SAJ TA SIVI MOŽ LE K TEBI HITI. PRINAŠA TI ZRELOST IN TREZEN RAZUM, PRINAŠA LJUBEZEN IN SRČNI POGUM. ČEPRAV TEH VREDNOT NISI NIKDAR IZGUBILA, JIH TOKRAT OD NJEGA ŠE VEČ BOŠ DOBILA. ŽIVLJENJE BOGATO TE JE OBDARILO, LE VČASIH V ČAŠO GRENČICO NALILO, A VENDAR POGUMNO ,SI ČAŠO IZPILA, SE S PROBLEMI VEDNO POGUMNO BORILA. ODLIKUJE TE NAJBOLJ SRČNA DOBROTA , KI TVOJA NAJBOLJŠA ŽIVLJENSKA JE DOTA . ZA ZRAVEN DOBILA SI PAR PRIDNIH ROK, LJUBEČEGA MOŽA IN DVOJE OTROK. NAD TABO NAJ VEDNO BO JASNO NEBO. A V TVOJEM NAJ SRCU VES ČAS BO TOPLO. NAJ TI OPTIMIZEM NIKDAR NE ZBLEDI, ŠE BOLJ SE ŽIVLJENJU IN SREČI ODPRI.

vemves  

član od: 19.5.2005

sporočila: 337

24. jun 2006 16:40

hvala obema vemves

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?malaga
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti