(prenosna)klima

monro  

član od: 14.4.2006

sporočila: 140

tema odprta - 22. maj 2006 10:51 | ogledi: 5.172 | odgovori: 24

Ker živimo v mansardi in se že čuti, da se bliža poletje, smo se odločili za nakup klimatske naprave. Zanimajo me vaše izkušnje, mnenja. Jaz bi kupila prenosno, pa me zanima, če jo katera ima in kako je zadovoljna.

Stanovanje je veliko 80m2, poleti pa je zelo soparno, čeprav je samo dnevna soba obrnjena na sončno stran.

Lep sončen pozdrav vsem!

monro

Nikita  

član od: 21.6.2004

sporočila: 290

22. maj 2006 12:35

Prenosne klime so brez veze. Zato ker je treba odvajati topel zrak nekam drugam v zrak. Ta zrak se pa nadomesti ponovno s toplim skozi odprtine v sobi. S tem pa se efekt ohlajanja izničuje. Nikita

Julya  

član od: 9.12.2004

sporočila: 3277

22. maj 2006 12:50

Če le imaš možnost, ti svetujem fiksno (stensko) klimo. Je mnogo bolj učinkovita. Sama sem bila tudi "zagreta" za mobilno varianto. Pa so me uspešno prepričali v nasprotno. Ni mi žal za to odločitev. Nisem ti nič pomagala. Mogoče pa se oglasi kdo, ki ima dobre rezultate s to mobilno varianto. ) lp Julija

Lijana  

član od: 6.12.2002

sporočila: 1603

22. maj 2006 13:02

Tako, kot so napisale predhodnice. Mobilna klima je glasna, ne da se premikati iz prostora v prostor, ker je pretežka in predvideti moraš odvod vročega zraka. Po moči so slabše od split izvedbe in ti ne bo nobena hladila tako velike površine. Mi imamo stensko že šesto leto in hladi dnevno sobo, kuhinjo in hodnik, spalnih prostorov pa ne, ker sta vmes dva manjša hodnika in hlad ne pride do spalnic. Hčera si je zato omislila lani prenosno, čeprav sem bila proti in sem imela prav. Taka je, kot sem opisala zgoraj. Res je začetna investicija malo višja, ampak ni primerjave. Lp

teta torta  

član od: 6.9.2005

sporočila: 1268

22. maj 2006 13:05

Jaz sicer imam prenosno, a sem jo kupila že pred leti za v službo, ker sem računala, da jo bom kasneje odnesla domov (ko se bo - in se je - naš direktor omehčal za nabavo klime za celo pisarno). "Prenosna" je bolj v teoriji. Tako v službi kot doma je imela/ima luknjo v zidu, skozi katero odhaja topel zrak, ker samo v tem primeru pošteno deluje - če je cev zataknjeno v odprto okno, je tako, kot pravi Nikita. Moja opravlja svoje delo - hladi dnevno sobo (in ker je stara, je precej glasna). A ko bo enkrat izdihnila, si bom nabavila pravo, fiksno. teta torta

gordana  

član od: 7.11.2004

sporočila: 539

22. maj 2006 13:06

Naj še jaz nekaj vprašam - Julya kje imate montirano fiksno klimo: zunanja - katera stran (sever,jug,..) in notranja - v sobi, hodniku,...? Imamo dvo-etažno hišo in sem želela klimo montirat na hodniku oz. podestu med obema etažama - tako da bi hladilo nekje vmes in po malem vsako etažo - ali je to možno??? Ima kdo kakšne izkušnje? In še eno vprašanje - na kaj je potrebno paziti pri nakupu naprave? LP gordana

lidka  

član od: 16.12.2002

sporočila: 3690

22. maj 2006 13:35

Mi smo prenosno iz vikenda ven vrgli. Smo naredili luknjo v steni, pa je vseeno toook glasna, da ni bilo za nikamor... Zgornji štuk je zdaj hlajen z fiksno, spodnji pa sploh ne... Pa je čisto v redu.

Julya  

član od: 9.12.2004

sporočila: 3277

22. maj 2006 13:41

Klimo imamo montirano na prehodu med dnevno sobo in predsobo. Dnevna soba je fino hladna (poleti v najhujši vročini, smo imeli brez klime cca 30 stopinj), predsoba in kuhinja pa sta malo hladnejši od prejšnjega stanja. Zunanji del imam na balkonu, odvod vode pa speljan v eno plastično posodo za vodo. Je pa JZ stran. Torej sonce od 11,12 ure pa dokler ne zaide. Skratka ubijalsko, če nimaš klime. lp Julija

Rebeka  

član od: 1.10.2001

sporočila: 563

22. maj 2006 14:09

Gordana, kaj pa če kupiš klimo z enim zunajnim delom in dvema notranjima, mislim da ne pride dosti dražje. Ker za dve etaži rabiš res zelo zelo močno klimo pa še tako hitro ne ohladi kot dve manjši. Mislim, da je vseeno na kateri zunanji steni je klima montirana (vsaj nama pri montaži niso rekli da je pomembno). Notranja montaža pa je odvisna od razporeditve prostorov, kje se največkrat zadržujete ali so sobe med seboj povezane...? Pa monterji tudi malo priporočajo kje naj bi bile klime Lp, Rebeka

Lijana  

član od: 6.12.2002

sporočila: 1603

22. maj 2006 14:13

Takrat, ko smo mi kupovali klimo, je bila taka z dvema notranjima in eno zunanjo enoto tako draga, da se je bolj splačalo kupiti dve.

monro  

član od: 14.4.2006

sporočila: 140

22. maj 2006 19:05

Hvala za vaše odgovore! Saj sem sama tudi že od prijateljice slišala za slabe strani prenosne, ampak se nisem hotela odločiti samo na podlagi ene slabe izkušnje. Sem gledala bolj na praktično stran (da bi nesli klimo tja, kjer bi jo rabili), glede na vaše izkušnje pa bomo verjetno kupili kar "fiksno". Ker ko začne pritiskati tista vročina, v mansardi res ni za dihati in je soparno kot . monro

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtmalaga
malo za hecanjica1998
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti