Šamrole

ati zlati  

član od: 24.11.2006

sporočila: 597

8. maj 2007 18:42

Najcenejši modelčki za šamrole rastejo na bližnjih njivah. Jeseni narežeš koruzna stebla,z ostrim nožem,na primerno dolžino. Izbiraš lahko tudi debelino modelčkov za šamrole,glede na to,ali jih režeš bolj pri vrhu ali nižje.Šamrole imajo zunaj vzorec zaradi tega,ker na dvojno prekritih delih modela z testom le to bolj naraste. ati zlati

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

8. maj 2007 19:30

Hm, tortica, meni je modelčke naredil ata in sicer iz tiste ta velike pločevinaste kante za olje (jedilno, se razume!). Naredil jih je v konus in tako začnem zavijati trak testa na spodnjem, ožjem koncu tako, da vsak nov zavoj za približno tri mm prekriva prejšnjega. Tako dobiš tisti narebreni vzorec. Za en paket testa (dva kosa v njem) pa jaz rabim prb. 20 modelčkov.

LP 

cervus

titta  

član od: 28.9.2006

sporočila: 1056

8. maj 2007 23:01

To pa je dobra ideja - zviti v konus! tisti v trgovini sicer so približno takšni, če pa sam narediš takšne tulce po meri je pa zato fajn, ker lahko normalno držiš šamrolo, pa na drugi strani ne pade vsa fila ven.

(saj sem prav razumela opis, kajne elaphus?)

titta

katka lopatka  

član od: 1.12.2006

sporočila: 4996

9. maj 2007 7:17

TORTICA je napisal/a:
Mene pa zanimajo tile modelčki za šamrole. Danes sem jih nameravala kupiti. Mislim da so bili od Tescome. V paketu je pet koničastih tulčkov in dva debelejša in daljša...Bolj ko sem ogledovala manj mi je bilo jasno kako se to uporablja. Sem si predstavljala da so vsi enaki in da enostavno testo ovješ okoli tulčka. Ampak kako potem pride tisti narebreni vzorec zgoraj? Malce neumno, a res bi rada da mi kdo po domače pojasni. Ponavadi so modelčki različnih velikosti, glede na to, kako velike šamrole si zaželiš. Trak testa navijaš na rolico tako, da robove prekrivaš, pa pridejo rebrice. In koliko naj jih kupim, da bo ravno za en paket zmrznjenega listnatega testa, da ne bom pekla v več rundah? Ali vzameš dve plasti listatega testa? Ponavadi moraš peči v dveh rundah, ker je tulcev pramalo. Za paket listnatega testa jih rabiš kakih 10 enakih velikosti, ne vem pa zdaj točno na pamet... Ali namažeš po celi površini z beljakom ali le na robovih? Jaz nič ne mažem, pa je vse OK. Lepo prosim za pojasnilo![klepetulja][zmesan]

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

9. maj 2007 13:50

Opis si prav razumela, titta, samo, ko so šamrole pečene, mi ne izgledajo nič v konus - obe odprtini sta enako veliki (no, ja, mogoče malenkostna razlika). Ne vem pa, kako izgledajo šamrole, pečene na enako širokih cevkah.

LP

cervus

TORTICA  

član od: 5.8.2002

sporočila: 990

9. maj 2007 16:01

In kako potem najlažje šamrole napolniti s kremo, da je čimmanj packanja ?Ali jih z modelčkom poberemo, ko so še vroče ali pa počakamo, da se čisto ohladijo? Tudi meni pečene nobene ne izgledajo v konus....jaz bi konus uporabila le kot pripravo za nadevanje s kremo (kot lijak???)

titta  

član od: 28.9.2006

sporočila: 1056

9. maj 2007 18:34

Lijak bi bil prava beseda za tak izgled šamrol. No, potem bi pa nastal izjemen približek korneta za sladoled. Tudi ne slabo! Le formo je potrebno skup spravit....

titta

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti