Pistacijevi cmoki s kadaifom in čokolado
| nola je napisal/a: | ||
|
Jaz pa prosim za pomoč!
rada bi naredila jagodno rulado, a ne maram preveč sladke smetane - poleg tega imam zmrznjene jagode, ki se verjetno ne bi dobro razumele s sladko smetano.
Tako da bi rada naredila neke vrste marmeladni nadev...zmiksala bom odtajane jagode, dodala malo sladkorja, pokuhala, zdaj pa ne vem, a naj dam notri želirni sladkor ali želatino?
Končna konistenca mora biti pač taka, da ne bo krema ravno tekla iz rulade...
Že vnaprej hvala in lp!
Renat
Raje želatino
andreja mPredvsem jagode najprej dobro odcedi. Odcejene pokuhaj, lahko tudi z malo rdečega vina. V soku pa skuhaj jagodni ouding, boš dobila tako prozorno maso. V ohlajeno zamešaš zmečkane jagode in šele če vse skupaj ni dovolj gosto, vmešaj v maso želatino fix (glede koliline se ravnaj po navodilu na vrečki). TAko ne moreš zgrešiti.
mamamia
A če bi odcejene jagode pokuhala (z vinčkom, mmm in sladkorjem :) in v to vmešala želatino fix, ne bi bilo ok?
Sicer se ta recept sliši super - bom poskusila tako. Važno da ni smetane :)
Hvala!
RenatČe nisem pozna - želatino fix mislim da vmešaš v malce ohlajeno maso, in sladkor potem dodaš na koncu. Lahko pa brez skrbi daš v kuhane jagode ožeto želatino v lističih (tudi pri tem se ravnaš po navodilu v vrečki) ali želatio v prahu.
mamamialahko pokuhaš z gustinom, če ti ima jagodni puding preveč umetno aromo (jaz osebno ne bi šla kvarit okusa jagod z umetnim pudingom)
www.mojalbum.com/naredilaanaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pistacijevi cmoki s kadaifom in čokolado

Gnetemo, pečemo in jih že jemo