Mamamia,res se dolgo že nisem oglasila. V službi gužva (sedaj je mal zatišja, samo že v nekaj dneh bo ne samo nevihta, še kej druzga (beri orkan), doma pa itak moram se že danes na time table napisat, da bom drugo leto prišla na vrsto. Ko moja fanta ne delata, pa rač. čekirata z antivurosom . Da pa čakam, da gresta spat, sem pa kljub letom velik zaspanček, tko da komaj čakam, da grem mižule mažule.
Pozabila pa sem napisat, da otroke navadiš na česen tako, da najprej samo vodo v kateri si namakal strt česen daš na solato, pol pa počas, počas še česen. Vam povem moj sin obožuje česen, sem tko vesela, da ga ima rad. Če slučajno nimam časa za česen, se kr on ponud , da bo to opravil. Pol mu pa poturim kr več glavc, da ga olup, pa ga spravim v plastično posodico, pa v hladilnik. Moji spomini sežejo na počitnice na Gojški planini, ko se je skor vse jedl iz ene sklede (ata je celo za nas otroke puding nalil v eno skledo; kako smo hitel jest, da je vsak dobil čimveč, pa pri polenti smo mi trije doma delal tunele). Midva s sinom sva včasih kar vesela, ko moža kakšen dan ni doma, pa si midva prvošva mlečen močnik iz ene sklede, pa z leseno žlico da jeva. Kaj je dobr, boljš kot pa ne vem kakšen zrezek. Samo upam lahko, da bo tud moj otrok nekej stvari pobral iz mojih navad. Ah zdej bi pa skor zajokala po tistih cajtih, ko je blo tko fajn. Sem se že od teme ločla, majdka takoj nazaj.
Punce drage moje. Tista ki meša solato z rokami, naj kr meša. Kr je dobr , ni slabu. Jerca v Pastircih je rekla - Kokr je kdo navajen.