Ko sem odpru temo o kačah nisem stem mislil , da bi jih zdaj kar pobijal in jedli,ampak samo glede priprave me je zanimal,če kdo kaj ve okrog tega,zaradi moje splošne razgledanosti.Sicer pa je kač poleti več kot dovolj za tiste ki bi jih radi poskusili,brez skrbi nebi jih iztrebili.Po celi Sloveniji jih je dovolj,nekateri imajo z njimi cele vojne,po več let skupaj,da na lastnih dvoriščih ,poleti,ne morejo napraviti brezskrbnega koraka.Po več deset jih pobijejo na dan,samo da jih ne pojedo,ampak zavržejo.
Sicer pa nikoli ne veš "kje te sreča čaka" in bi v primeru sile ,vsak jedel jedel še marsikaj drugega kot pa kače.Malo se spomnite Filma ŽIVI ,posneto po resničnih dogodkih (letalska nesreča v Andih pa te stvari).Ko ti gre enkrat za preživetje,se ti tud "mozak"mal okrog obrne in zgubiš vse predsodke,samo gledaš da preživiš.Takrat je pa le dobro vedeti,med drugim tudi to,kako se pripravi kača,če bi padli na tako območje in bi jo slučajno meli šanso ujeti.Veliko je izpeljevank pregovorov,mogoče pa bi ta v takem primeru sodil sem.
Bolje kača v roki kot pujs na strehi.
Pa brez zamere
lp
Robi
robi