Kitajski kruh
Jaz pa za ocvirkovo potico naredim malo boljše kvašeno testo v katerega dam tudi kakšno jajce. Zamesim, vzhajam in razvaljam. Testo namažem z mešanico kisle smetane in jajca, potresem z mlačnimi (ne toplimi) ocvirki, posujem s ščepcem cimeta in zavijem. Premažem z jajcem, našpikam in pustim še kakšne pol ure vzhajat. Pečem pri 170 *C odvisno od velikosti kakšne 45-60 minut. Če so ocvirki pretopli, se potica vmes med plastmi prehitro vzdigne in odstopi.
LP, Saša
Mir in dobro!Meni je najboljša iz testa za navaden bel kruh in pomazana samo z ocvirki z nekaj malega masti. Najbolj tekne še malo topla. Jedla sem tudi že tako iz testa za potico a mi ni bila preveč všeč. Kar se Janezek, pardo Micika, navadi ..
.
Cila
Hvala za odgovore. Upam, da uspe.
Lila RozaPozdravljeni!
Rimljanka, prosila bi vas za recept za kruhovo testo, po katerem delate različico ocvirkovke. Bi probala narediti tako. Najlepša hvala
tilenbocTilenboc, čisto običajno testo iz pšenične moke tipa 850 ali 500 je to. Recimo takole testo. Po prvem vzhajanju razvaljamo, potresemo z mlačnimi ocvirki (običajno se je potreslo, včasih, ob kmečkih delih, še s peteršiljem), zvijemo in vzhajamo. Prepikamo potico, lahko namažemo z mlekom ali kar vodo in spečemo. Oblikujemo lahko kot potico ali kot hlebec, tak, bolj podolgovat, nekako med hlencem in štruco, recimo, naj bo obilka.
Super,
hvala , poročam kako bo uspelo.
tilenboc
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Kitajski kruh

Preprosta, ampak odlična jabolčna rolada