15. feb 2006 20:20
smrkolina, jaz sem na podobnem kot ti, sem od oktobra na zdravilih, zjutraj in zvečer po 2,5 mg Enap. Tlak imam zdaj, si ga vestno merim zjutraj in zvečer, vedno okoli 110/70, pulz mi malo niha, od 70 do kake 85. Merim z ročnim zapestnim merilcem na levi roki, tako, kot merilec predpisuje. Zdravnik mi je rekel, da je merilec Ok, da mero zadosti natančno.
Zdravnik mi je sicer rekel, da lahko 2 do 3 običajne kave na dan spijem, pa sem jih skoraj nehala piti (morda 1 na teden, na kakem vljudnostnem obisku). Pijem zeleni čaj z mlekom, zjutraj, pa še večkrat čez dan. Sploh se trudim veliko piti (čaji, voda).
Na zmanjševanju teže delam, pa gre, resda, da bolj počasi.
Meni je odsvetoval premalo soljeno hrano, ker sem ob pregledu imela natrij blizu spodnje meje.
Opažam, da me zdaj večkrat zebe v roke in noge (prej me zlepa ni), ob vikendih, ko je življenje bolj mirno, imam včasih tlak še precej nižji. Služba pač vsaj malo prispeva k dvigu tlaka.
Moram pa reči, da bolj verjamem zdravniku kot znancem. Zdravnik je profesionalec, znanci niso.
Morda še to: najbrž ti ni manjkalo klora, bolj verjetno natrija, je bolj nujno potreben pri številnih procesih v celicah. In meni so tudi odkrili previsok spodnji (tudi zgornji) tlak, pa se je po par dneh jemanja zdravil stvar normalizirala.
rimljanka
Sporočilo je spremenil(a) rimljanka dne 15. feb 2006 20:22:56