Evo, obljuba dela dolg. prevedeni nemški recepti
JABOLČNO-CIMETOV PUDING
Za 4 osebe; 1 dl belega grozdnega soka, 2 jabolki, mleti cimet, 1 vrečko pudinga, mleko in sladkor za pripravo pudinga (kolikor piše na vrečki).
Grozdni sok segrejemo (ne sme zavreti), vanj namočimo na tanke rezine narezana olupljena jabolka in vse skupaj "začinimo" s cimetom. Jabolka vsake toliko obrnemo. Ko se malo zmehčajo in navzamejo okusa, vzamemo iz tekočine. Vmes pripravimo puding po navodilih iz vrečke. V posodo izmenično nalagamo jabolka in še vroč puding. Pustimo da se ohladi in za nekaj ur postavimo v hladilnik.
AFTER EIGHT PUDING
Za 4 osebe; 3 filter vrečke metinega čaja. ½ l vode, 1 vrečka čokoladnega pudinga (v navodilih je omenjen natreenov, po moje lahko daš kateregakoli) (jaz bi dala še malo sladkorja). Skuhaš čaj, ga pustiš da stoji 10 minut, nato z njim skuhaš puding (namesto z mlekom).
MAKOVO-MARCIPANOV PUDING
Za 4 osebe; 3 dl mleka, 2 dl sladke smetane, 1 vrečka vanilijevega pudinga, 3 jedilne žlice vanilijevega sladkorja, 30 g maka, 100 g surovega marcipana. Marcipan narežeš na majhne koščke. V kozici zmešaš mleko, smetano, prašek za puding, sladkor, mak in koščke marcipana ter skuhaš ob stalnem mešanju. (Tako je navodilo, jaz bi se pa držala navodil z vrečke, le da bi takrat, ko bi v vrelo mleko stresla pudingov prašek, stresla še mak in marcipan). Marcipan se stopi.
KARAMELNO-VISKIJEV PUDING
Za 8 oseb; 8,5 dl mleka,1 dl vode 240g sladkorja, 1,5 dl viskija, 2 vrečki vanilijevega pudinga, 50g na listke narezanih lešnikov, čajno žličko masla/margarine, 200 g stepene sladke smetane, olje; Skupaj zavreš 7,5 dl mleka in vodo. Posebej karameliziraj 200 g sladkorja. Zmešaj preostalo mleko, viski in puding. Vrelo mleko nalij v lonec s karamelo (Mleko se pri tem močno zapeni, zato pazi, da ne prekipi!) dodaj pudingovo mešanico in skuhaj. Posebej karameliziraj preostali sladkor. Dodaj lešnike in maslo/margarino. Dobljeno maso namaži na kos naoljene alufolije in pusti, da se ohladi in da dobiš krokant. Okrasi s smetano in posuj s krokantom.
maja