jaz ti priporočam ti dve varianti, hitro pripravljeni in okusni:
1.) 1 vrečko uncle bens riža skuhaš v vodi, ki si ji dodala žličko curryja v prahu. kuhaj 2 minuti manj kot po navodilih (18 min). odcejenemu rižu dodaj pest sončničnega semena, pest koruze, pest mlade čebule, sesekljane, pest kalčkov, 2 žlici sezamovega semena, ki si ga predhodno malo prepražila na maslu, soliš, popraš in je nared. lahko se je tudi hladno.
2.) 1 vrečka uncle bens riža (kuhaš ravno tako 18 min), drobno nasekljan korenček (sveži), pest koruze, pest rdečega fižola, sesekljana mlada čebula, 1 rdeča paprika, 1 zelena paprika (sveža, narežana na lističe), košček piščančjih prsi in 1 bačka. to dvoje prepražiš na olivnem olju in dodaš čisto na koncu. soliš, popraš, kisaš (jaz dam balzamični kis), če imate radi pikantno pa nasekljaj 1 feferonček in ga dodaj na koncu.
zdaj sem se spomnila še "morsko varianto", ki je tudi zelo okusna:
1 vrečko uncle bens riža, ki ga kuhaš 18 min, po 8 min dodaš k meso školjk (kušiš zamrznjene) in 2 koščka limone z lupino vred in skupaj skuhaš do konca. 1 bučko (svežo) narežeš na koščke, pomešaš vse skupaj in soliš, popraš in poliješ z sokom 1 limone. po želji lahko dodaš nekaj rezin limone.
pa dober tek!
pppp