| femica je napisal/a: | ||
|
Zadostuje, da čebulo ne sesekljamo, temveč na drobno režemo, pa ne bo solzic!
Anamarija| femica je napisal/a: | ||
|
Zadostuje, da čebulo ne sesekljamo, temveč na drobno režemo, pa ne bo solzic!
AnamarijaNisem vsega brala, torej ne vem, če je že gor, ampak vseeno: če imate kruhove skodelice, v katerih boste servirali juho in se bojite, da bi se "premočile", narahlo stepite beljak, z njim namažite izdolbene skodelice od znotraj in vanje nalijte vrelo juho.
LP
cervus| japaja je napisal/a: |
| Evo, jst k sm bolj tupaglupa, kaj naredimo s temi kruhovimi skodelicami? Sem enkrat opazovala pri sosednji mizi, eni so jih pojedli, eni pa ne. kako je zdaj pravilno? A je odvisno od tega kolk si lačen? Pa da ne povem zgodbe o nekom, ki je iz skodelice z vodo in limoninimi krhlji popil "kompot" po ribjem obroku... japaja |
Ali ste vedeli? Jaz ne!![]()
Sir ne plesni, če ga zavijemo s krpo, ki smo jo namočili v kisu.
Anamarija![]()
| anamarija1 je napisal/a: |
Ali ste vedeli? Jaz ne! Sir ne plesni, če ga zavijemo s krpo, ki smo jo namočili v kisu. Anamarija |
Jaz krpo namočim v slani vodi in dobro ožmem - sol mi nekako bolj paše na sir kot pa kis ![]()
cervus
Tudi tega nisem vedla, hvala elaphus, se strinjam s tabo, da sol bolj paše kot kis!
lp!
AnamarijaZa topljenega ne ![]()
lp
cervus| renata69 je napisal/a: |
| A to drži za katerikoli sir?renata69 http://renata69.moj-album.com/ |
Ja, Renata69! Naj še povem, da to je preizkušeno, saj sem prebrala v italijanskem kuharskem portalu in tam ne pišejo kar tako....
v tri dni...
Sicer pa elaphus, sej krpo s kisom stisneš ne? Če pa je krpa, una druga preveč slana, tudi ni vredu ne?
A bo dovolj vejic?![]()
![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Dušene školjke s pivom na sredozemski način

Mandljevi piškoti