Nasveti in triki
član od 20032436 sporočil
član od 20043277 sporočil
| terlikar 1 je napisal/a: |
| Zasmojeno posodo najlepše očistimo,če jo namočimo z raztopino pecilnega praška.Bakrena posoda se nalepše opere z mešanico soli in kisa.Fižol se hitreje skuha,če mu dodamo noževo konico sode bikarbone.[prismojeno][kuhan]
Bernarda |
in ga solimo šele proti koncu kuhanja.
lp
Julija
pia4
poskusi z jogurtom. Polnomasten jogurt naneseš na kožo in pustiš, da se posuši in nato spereš.. Enako lahko poskusiš na koži obraza in vratu...
LP
juhica
Pia4 vazelin das na krpo in ga tako naneses na usnjeno garnituro. Jaz jo namazem vsaj 1x na mesec, da nahranim usnje in se sveti se lepo.
Tjas, sporoci rezultat...

julia
član od 20041892 sporočil
Palačinke so rahlejše, če se doda malo kisle vode.
Migla

član od 20011431 sporočil
Usnjeno sedežno garnituro očistimo tudi z otroškim mlekom za telo.
Julia kakšen vazelin pa uporabite-labelo?

ANJA

Pri nas se kupi vazelin (petroleum jelly ali cisti navaden vazelin) v posodicah, dobi se kjerkoli, ne vem za Slovenijo, vendar sem prepricana, da ga v lekarni imajo.
Za Anjo

julia
Vazelin imajo v trgovinah DM in Muller, je pa v rumenih posodicah z belim pokrovčkom.
lp, Marija
član od 20017859 sporočil
Limono se pusti v pomivalnem stroju, v tem je bistvo. Enkrat sem gledala nemško oddajo o tem, kaj vse se da narediti z limonami v gospodinjstvu, bi si jih lahko več zapomnila.
Loni Makaroni

Ja Loni, imas prav glede Tv. Mi imamo eno oddajo, imenuje se How clean is your house. Tam dve zenski obiskujeta najbolj umazana stanovanja v Britaniji (verjemi, ni jih malo!!!!-Slovenci smo super cisti v primerjavi....) in z ekipo pospravita in ocistita stanovanje do sijaja. Pri tem uporabljata samo oz. v glavnem domace in naravne izdelke in ne mores verjet kaj vse ocistita s le-temi. Bom poskusila najti se kaj vec...

julia
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma!
Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Število sporočil: 635, prikazujem sporočila od 31 do 40
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.