Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Pozdravljene punce, pa da se še jaz malo oglasim Najina mlajša hčerkica še vedno ni povsem zdrava, a je danes vseeno želela iti v šolo. So pa imeli sistematski pregled in cepljenje, a ker še vedno kašlja se njej ni bilo potrebno cepiti. Je pa šla pokazati novo spodnje perilo , ki ga je dobila od atija in mamice za valentinovo. In mi je že v garderobi vse razložila: kako so punčke občudovale prelepo mucko, ki se blešči (ja, to pa so 6-letnice) sredi sp. majčke in v kotu boksarc, da koliko je zrastla, vse je super videla in slišala ter tudi vse znala zdravnici povedati in odgovoriti. Tako, da sta jo še učiteljica in vzgojiteljica pohvalili in ji zaupali nalogo, da prešteje vse otročke preden so šli nazaj v šolo. Joj, od ponosa jo bo menda kar "razgnalo". Se mi zdi, da je že od vsega tega navdušenja in pohval res malo zrastla in se čisto malo tudi pozdravila Jaz sem pa zjutraj obiskala zobozdravnico in šla na čaj k prijateljici. Pravkar bom pa dala v pečico pizzo (polovica bo zelenjavne zame, saj imam danes OH dan ). Grem sedaj, saj me punci preganjata izpred računalnika, ker bi radi "nabijali" Rebelde. In to potem pojeta in plešeta do "iznemoglosti" . Joj, sta še mene "okužili" in že sama "fušam" zraven Pridne bodite in lepo se imejte blažkaa
Ha Blažkaa sem mislila, da je samo moja hčera nora na Rebelde, pa je to očitno sedaj v modi povsod, takrat grem jaz kar ven, ko to gleda. sicer pa uživajte, sem sam mal gor pokukala in sedaj grem nazaj delat s.marinka4
Pozdravljene. Jaz sem pa danes imela generalno čiščenje - sem delala prav ves dan tako, da sem čisto preč - niti na orbitrek ne morem. Upam, da sem vsaj kaj pokurila Drugače sem pa včeraj zaključila z vajami v fitnesu - 20 ur. Težo sem obdržala isto, sem pa pridobila kar nekaj mišične mase - tako pravi trenerka, čeprav mi je koža še vedno prevelika. Sem pa izgubila 28 cm in sem zelo zadovoljna. Sedaj sem si splanirala vsak večer 3 km na orbitreku ,30 minut vaj na preprogi in uteži. Sicer se pa bliža pomlad, ko bomo na sprehode in v hribe hodili. Ni kaj, če hočem doseženo obdržat, bo treba ne samo ločevat ampak kar precej migat Kristalka
Dobro jutro Kristalka,pravi karakter si nimam kaj rečt.... Ko bi se še meni kaj dalo.Najbolj me ubija to da moram zjutraj takoj kuhat....pa ob 10.15 že v službo,zvečer ob 20.00 pa se mi res nič ne da.Mogoče bo bolje ko bodo daljši dnevi. Kristalka povedala mi boš kakšnega vzdrževanja se držiš...kako si razporediš dneve?! A si sledijo točno,tako kot piše v kjigi?? To me najbolj zanima,ker vidim da pri tebi to vse deluje. Danes imam Š dan in bom jedla pasulj,seveda brez mesa.,mogoče bom v službo vzela še malo solate. Drugače pa še kar kašljam in sem taka monotona,se mi nič ne da,pa še naspana nisem. Bodite pridne. darja-
Čisto nič danes od vas,najbrž zato,ker je sonček.Grem po ervre ve pa uživajte. Blažkaa najbrž renovira hodnik??!! darja-
Hallo darja-, blažkaa nič ne renovira hodnik, ampak je celo jutro preživela v čakalnici otroškega dispanzerja, saj sem peljala na pregled ta mlajšo hčerkico, ker grozno kašlja. No, saj mi je že punca v lekarni povedala, da bo še bolj kašljala po sirupu iz smrekinih vršičkov (ko sem ji ga zadnjič tam kupila) in da je to čisto OK, ker je zelo pomembno, da izkašlja vse ven kot pa da se ji nabira in potem se vse vrti v začaranem krogu. Ampak vseeno...mi je zelo hudo, ko jo slišim kako kašlja. Me že kar rahlo nervirajo tele viroze. Upam, da bosta punci zdravi čez zimske počitnice, ker sem jima obljubila, da se bomo hodile drsat, pa v kino se bomo podale, pa plavat v Zreče, pa še kaj se bo najdlo. Potepale se bomo pa kar brez atija, saj nekdo pa mora evrčke služit (a ne, darja-). Danes bi naj bila na vitaminčkih, a sem za zajtrk jedla koruzni kruh z Junior Argeto. Pa ko nisem zajtrkovala nič razen sadja kar lep čas. Pa ko bi to bilo vse. Vmes sem še zmazala 10-12 Albert keksov . Spila pa samo 2dcl kamiličnega čaja Bom pa sedaj šla skuhati zelenjavno juhico za naju dve. Potem se bova pa stisnali pod odejo in ji bom prebrala še kakšno pravljico. P.S. Hodnik je pa že zdavnaj renoviran blažkaa
Js sm zadnje dni tolk zmatrana, in to že zjutraj. upam, da se mi ni začela že pomladanska utrujenost. Danes imam OH, tehtala se bom pa po vodnem dnevu. Upam, da bo kej razlike. LP
Darja pri meni vzdrževanje na gre striktno po knjigi, si ga prilagodim takole: 1. zajtrk je vedno sadje 2. do kosila spijem 1 liter razredčenega sadnega soka (iztisnem 2 ali 3 grenivke s pol limone, ostalo voda (kosilo imam ob 12.30) 3. kosila se vrstijo 4 dni takole: B,Š,B,OH, peti dan je sadje in zelenjava v juhi ali v solati. Vsekakor v obroku ločujem, kakrkoli si pripravim, jem poleg tudi solato, razen kadar je jed na žlico. Izogibam se kruha, če pa že, potem jem tiste stisnjene ploščice. Na B-dan je obvezno meso ali riba ter solata (zelena, paradižnik, zeljna, kislo zelje). Na Š-dan: riž s šampinjoni ali z zelenjavo ali v solati z Rio mare tuno; ješprenj ali pasulj brez mesa: zelena ali zeljna solata s fižolom (na skledo solate dam 250g pločevinko fižola v zrnju); krompirjev golaž, tople kumare, špinača s krompirjem; zrnat fižol v solati z eno Rio mare in malo kisa ...Na Š-dan je praktično naveč možnosti, da je jedilnik raznolik, le da ni moke (čisto malo), mleka, smetane. Hrano čimmanj solim, da ne vežem po nepotrebnem vode, prav tako je vsaka zabela zelo skromna. Na OH-dan so pa itak testenine, največkrat z dobtinami ali z raznimi omakami; zelenjavna pica, palačinke s kečapom... Včasi dneve tudi zamenjam ali kakšnega dodam in sadje premaknem na 6. ali pa na 4. dan. 4. Večerje imam ponavadi zelo skromne- lahki jogurt z 2-3 ploščicami kruha včasih pojem tudi kaj od kosila... Popoldan pojem še kakšno sadje ali oreščke, pijem vodo ali postni ali metin čaj, preko celega dneva seveda ene 3 grenke kave z mlekom (brez tega ne gre) in če nič ne grešim, je to to. Seveda pa me včasih premami kakšna sladka dobrota, saj veliko tudi pečem in moram kaj poskusiti, potem je tu še čokolada, pa kakšno cvrenje tudi pade. Potem pa prav pridejo lunine mene in stvar izravnam. Moram pa poudarit, da ni vse tako lahko, kot zgleda, če tole bereš - včasih kilo pridobim mimogrede, ko sploh ne vem, da sem kaj konkretnega pojedla, teža zelo rada niha, še posebej, če ne gibaš dovolj in še malo čez. Komaj čakam toplejših dni, da bom več hodila. Tehtnica me je skoraj zasvojila, imam občutek, da bom vse pokvarila, če ne bom sproti kontrolirala. Sem se pa v glavnem tega prehranjevanja navadila, niti mi ni enolično po eni strani, po drugi strani pa pod nobenim pogojem ne bi še enkrat začenjala - vem, da ne bi imela moči, pa tudi časa mi bo, glede na emšo, počasi zmanjkovalo - no se hecam - volje in moči pa res ne bi zbrala še enkrat. Se pa sedaj veliko bolje počutim, bolj sem gibčna,večkrat dobre dobre volje, z veseljem se uredim, da nisem samo v trenirki, zdrava tudi sem - to pa največ šteje. Uf Darja, upam, da se boš prekopala preko tega nakladanja - joj sem se razpisala - če imaš še kakšno vprašanje - sicer ti pa želim čim lažje vzdrževanje, ko se ga boš lotila - če je to tvoje prvo vzdrževanje, bo še kakšna kilca šla stran - do poletja boš v glavnem "fit". P.s. Včasih menim, da mi je mogoče zato lažje vse skupaj, ker mi ni treba več v službo, kaj pa vem - včasih bi pa rabila kako spremembo, da ni dan dnevu enak... Kristalka Sporočilo je spremenil(a) Kristalka dne 20. feb 2008 15:29:44
Dober večer. Kristalka hvalaaaaaaaaaaa,res si dobra da si se tako razpisala.Saj se mi je zdelo,ko sem brala tvoje poste da je nekak tako,ampak ko ti nekdo to skupaj napiše pa je sploh super... Tudi jaz se bom tega držala,tako kot ti pa bomo vštric .... Danes pa sem spet lačna,tako da se bom zdajle malo zaposlila... Lep večer.. darja-
Danes sem se dobesedno cel dan "basala sa svim i svačim" Jedla sem kekse, pa potico, pa suhe kobase, pa mozzarello, pa listnato pecivo z marmelado, pa pol pekača krompirjevega bureka s kislim zeljem sem pojedla, pa še par čokoladnih keksov, pa suhe slive, pa zjutraj pašteto na kruhu, pa še kaj bi lahko napisala. Pa ne bom. Ker mi je nerodno. Ker me je sram. Ker se zelo slabo počutim, ko samo pomislim kaj vse je danes pristalo v mojem želodcu. Ker sem še vedno jezna sama na sebe. Ker imam slabo vest do konca. Ker sem Sem pa zvečer šla na aerobiko. In vsaj nekaj koristnega v celem dnevu naredila za svoje telo. In se sedaj (vsaj malo) bolje počutim. Pošteno sem se razmigala, se spotila.....in (končno) dobila ta rdečo teto za par dni na obisk. In sedaj razmišljam, če ni "ona" bila kriva za mojo današnjo požrešnost. Grem se še malo stisnat k dragemu. Ampak samo stisnat blažkaa

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti