Ločevanje živil 90. dni - 5. del

Ojla,

morska medvedka, jaz spadam med tiste manj "pridne" in večkrat tudi kaj grešim, toda glede uživanja zelenjave, ki jo navajaš, sem prepričana, da lahko mirne duše kombiniraš in veselo poješ.

Zelenjavo lahko papcamo po želji, bolj kot nam domišljija pri pripravljanju obrokov dela, boljše je.

lep dan vsem

emily
Prav imata glede zelenjave, je se lahko vsak dan, tudi na sadni dan, pač v različnih oblikah. Sicer je pa danes ob 12.35 polna luna - se katera pridruži z vodo in čajčki Kristalka
Se pridružujem. Drugače vas samo berem, je pa ravno danes zadnji dan moje 3md in sem se odločila še za luno. Shujšala sem 5 kg (165 cm, zdaj 71 kg), mi je všeč, da je šlo bolj počasi, ločevala bom še naprej. Bojana Bajec
Čestitke Anajob, da si prijadrala do konca in še uspešno naprej ti želim. Kristalka
živjo. Spet me mal ločevanje matra :) Kam gre prosena kaša? Ali katera od vas gdaj uvrsti na jedilnik tudi krompirjeve svalke (lulčke)? Pa še neki. Kakšne sladice običajno jeste na OH večerjo? Sicer sem pred tremi meseci uspešno zaklučla dieto, ampak takrat sem si kuhala sam tisto kar sem bila 100 %. Sedaj pa kuham za 6 ljudi, pa še delat sem začela (prej sem bila na porodniški), pa moram kar se da poenostavit to kuhanje. Res hvala za pomoč. Lp

Ojla,

morska medvedka, jaz, če skuham kompleten obrok za druge, npr. da obrok vsebuje ogljikove hidrate, beljakovine in zelenjavo, pojem pač beljakovine in zelenjavo ali ogljikove hidrate in zelenjavo in je volk sit in koza cela. To se mi zdi najbolj enostavno, da ne kuhaš posebej. Treba se je pač nekako znajti, saj ideje kar sproti pridejo, če smo v nekaj prepričani.

Glede na to, da proso spada k žitaricam in vsebuje 100 g prosene kaše 71 enot OH in 11 enot beljakovin, prevladujejo OH in tako spada prosena kaša k ogljikovim hidratom.

Saj ti bo katera od punc napisala še kaj o tem kar sprašuješ. Glede krompirjevih svaljkov, bi rekla, da ker vsebujejo OH in škrob, jih lahko ješ na en ali drugi dan. To je moje mišljenje.

Lep večer   

emily
Anajob a si zdržala vse tri mesece? Kako pa to, da si shujšala samo 5 kg? A si grešila? Visage
Morska medvedka, ali še strogo ločuješ ali vzdržuješ - v tem je razlika glede ločevanja. Če si na ločevanju itak veš, da ne smeš mešati v obroku in med obroki. Če pa si na vzdrževanju, ne smeš mešati v obroku, med obroki pa lahko. Kar zadeva krompirjeve svaljke, ti je že emily povedala: moka, krompir, jajce: NE Jaz ponavadi na OH ne jem sladice, si rajši privoščim kaj bolj nasitnega, od kosila na primer, nekajkrat sem polizala sladoled potem pa šla lačna spat. Pojem pa včasih tisto rebro čokolade. Tudi jaz kuham za družino in zase iz pripravljenega skobiniram dovoljeno, včasih si pripravim posebej, včasih pa tudi malo grešim... Pa srečno Kristalka
Pozdravljene, Zanima me ali se lako dela ločevalno dieto po porodu. Sama se jo delala pred zanositvijo do 3 meseca nosečnosti, nato sem prekinila in se zredila zlo 20 kg. Sedaj me zanima ali po porodu jo delam še naprej ali ne. Po porodu sem izgubila 10 kg. Kaj naj storim. TAJDA
tako, odvisni je od tega, kdaj si rodila, ali dojiš, kakšno je tvoje počutje... daj, malo napiši, pa ti bom potem kaj svetovala. tajka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti