Ločevanje živil 90. dni - 5. del

O Robida, čimprej med rjuhe in se preznojit, pa bo šel prehlad in glavobol papa. Marjanca 45, tile ta lepi smeškoti so za pluske - pa zakaj se ne bi prijavila v plus paket, toliko pozitivnih stvari je. Probaj nekajdnevno preizkušanje na brezplačnem pluskotu, pa boš videla Mislim, da ti ne bo žal, meni ni. Aha, zdravje mi pa sedaj res služi - moram potrkati, samo da še otekanje noge mine, pa bo! Lep dan Dušanka
Hvala Dušanka. Robida, tebi pralni stroj, meni pa avto. Z vžiganjem imam probleme in glede na to, da drugače, kot za avtom ne morem v službo, me je kar groza, da nekega jutra ne bo vžgal. Moram v akcijo, ampak tako sovražim opravke z mehaniki, ker so tako presneto pametni. Pa bom morala, da res ne bom ostala doma. marjanca45
Pozdravljene! Imam eno vprašanje in RES prosim za odgovor. Kot je ena od vas napisala, da se gre dieto če tretjič in da se počuti "starega mačka" ter zato seveda se ne drži vse tako kot bi morala, mislim, da sem sama na podobni poti in zato NIČ OD NIČ - po moje se grem vzdrževalno ne shujševalno dieto. Torej, zanima me, ali dosledno na B in Š dan dosledno jeste enako hrano za kosilo in večerjo, seveda zvečer pol manj? Sama to ne počnem in se mi je včeraj posvetilo, da morda v tem grmu tiči zajec. Če npr. jem za kosilo zrezke, večkrat zvečer hrenovko ali kakšno posebno salamo. Če jem za kosilo krompir ali riž, zvečer solato s fižolom in krompirjem. Ali je to zelo narobe? Pozdrav vsem - se beremo. VERONIKA
Veronika, jaz sem dieto delala 1x in takrat sem jedla tako, kot ne predpisano: enako hrano kot za kosilo, za večerjo, le da pol manj. Mi je bilo tudi praktično in enostavno, da nisem rabila 2x razmišljati, kaj bi jedla in predvsem kuhati. Če je pa to narobe, kar delaš, ne vem, ker tako jem sedaj, ko sem končala, pa nimam problemov. Mogoče mi je najbolj jasno npr. pri B, da za oba obroka jemo isto vrsto beljakovine npr. meso, ne pa za kosilo meso, za večerjo pa npr. sir. Čeprav pa tudi to ni čisto jasno. Pri krompirju in fižolu je razlika v tem, da ima npr. krompir precej višji glikemični indeks kot fižol. Pojma nimam, ker sem bila pač ziheraš in nisem upala tvegati. Pri vzdrževanju teže 7 mesecev po dieti pa me najbolj muči prevelika količina hrane, ki pa sem jo ta teden uspešno zmanjšala in rezultati so več kot odlični. Veš kaj bi ti rekla: jej opoldan in zvečer enako hrano, le majšo količino za večerjo, pa boš videla, kaj se bo spremenilo. marjanca45
Veronika tudi jaz sem v tretjem krogu. Po mojem razlog za minus kilograme ni to da ne ješ za kosilo in večerjo isto. Jaz to deelam že od prvega ciklusa, ker enostavno ni bilo mogoče da bi isto jedla oba obroka. Pa te potolažim da mi je šlo v prvem krogu 23kg dol. Saj da ne boš mislila tudi meni so se kilogrami ustavili. Mogoče sem prišla na težo s katero je moje telo zadovoljno, jaz pa še ne. Veronika samo ne izgubi volje. Teža lahko stoji tudi na tedne. Men v prvem krogu drugi mesec ni šlo nikamor. Po drugem vodnem dnevu pa kot bi sklatil kilce. Upam da mi bo to uspelo tudi v tretjem krogu. Dekleta hvala za geslo. Takoj ko mi kolega preskinira slikce na računalnik jih pošljem v album. Vrjemte razlika je očitna Lep dan! any
Dobro jutro, sončice! Moj drugi sadni dan je 100% uspel in trenutno sem polna energije in elana, upam, da bo tako ostalo čim dlje. Varja, jaz sem se s tem nagradila, ne kaznovala Kazenski sadni dnevi tudi meni niso uspevali, pa sem ugotovila, da je precej pomembno, s katere plati gledamo na celo zadevo. Pa včeraj mi res ni bilo težko, ker sem bila cel dan zdoma in sem bila na jabolkih in mandarinah, zvečer pa me je doma čakalo grozdje, vmes in pred spanjem pa sem spila še malo vode. Danes bo na vrsti ali pa piščanec, nekaj zelenjave in obvezna solata. Ja, Marjanca, pri meni je čas precej probematičen, zato pa sem se odločila za orbitrek, pa začela bom vsaj na B dan v službi hoditi na malico oz. kosilo ali pa si jo prinesti od doma. Orbitrek imam sedaj doma (juhej), danes ga bova z mojim dragim sestavila, potem pa ne bo več izgovorov za neaktivnost. Hema, jaz trenutno nisem niti mislila dati 100.000 zanj, niti takšnega nisem videla. Imeli so jih za 140.000 ali 190.000 (tam okoli), to so pa že takšni z boljšim računalnikom, ki ima precej programov in je že bolj namenjen za kak fitness oz. vsaj za več ljudi. Da bi ga uporabljala samo jaz (in mogoče še kdaj moj mož) se nama je zdelo preprosto preveč. Morda ga dobim oz. si ga privoščim za kako okroglo obletnico, če bom tega pridno uporabljala. Aha, zraven je še merilec srčnega utripa, pa se mi zdi ful zakompliciran v primerjavi s Polarjevim, ki ga že imam, tudi navodila so bolj skopa, tako si bo treba kar vzeti čas, pa ga naštudirat, na prvi vtis ima glede na ceno kar precej funkcij. Marjanca, smeškoti pa se skrivajo v S-u desno zgoraj nad oknom, kjer pišeš sporočilo, res je precej novih, a v glavnem za pluske (naročnike plus paketa), pri osnovnih je novih le ene par, Marjetka Cveta jih je že našla. Sicer pa je med nami nekaj pluskov (a ne, Dušanka), pa nas boste vi razveseljevali s tistimi ta lepimi... Encijan
Marjanca, jaz sem se naročil na Plus ta teden in sem navdušena, predvsem zaradi beležke in shranjevanja zanimivih receptov
No Veronika sem šla danies na vago -1,5kg. Po uspelem sadnem dnevu. Teža je bila če vrjameš ali ne prej ista celih 14 dni. Encijan tudi jaz se strinjam s tabo da je treba pogledat z malo drugega zornega kota na sadne dni. Tako kot ti praviš dokler so mi bili sadni dnevi kazen za prekrške sem se jih prav bala. Ne bom rekla da me včasih še vedno ne vržejo s tira, kot naprimer v nedeljo, a v glavnem so mi super. Na sadni dan običajno pojem ali popijem ogromno ananasa. Kupim si kar fruktalov 100% sok in ga lepo pijem razrečenega z vodo. Dekleta če kera tega če ni probala ji priporočam. Ananas je namreč znan za požiralca maščob. Zdaj moram pa po opravkih. Se mora danes "kučica sijati" jutri je sindikalni izlet, pa da ne bo doma preveč komentarjev da nisem nič pospravila pa cel dopoldan sem bila doma. Ha, ha , ha Uživajte vikend! any
Sem tudi jaz ugotovila, da pri tej dieti ni dobro preveč pametovati po svoje. Hitro človeka zavede prekratek čas med obroki pa prevelike količine in res je, da moraš na vse skupaj gledati precej pozitivno. Najbolje se je držati ene vrste hrane za kosilo in večerjo. Prvič je bolj praktično, drugič pa se mi zdi, da so želje in skomine samo še večje. Res pa je tudi, da recimo določene hrane prav zaradi tega sploh ne jem. Če npr. jem meso (ga imam rada) potem odpadejo jajca in mlečni izdelki. In tukaj se mi zdi je ta dieta najbolj neuravnotežena, zato pa nas napade taka želja po beljakovinah. Sicer pa se bom danes sladkala, jutri pa sadje. Zoprno ker je ravno za vikend. Se bom morala pošteno zaposlit, da mi bo uspelo. V nedeljo pa se bom mogoče prvič tehtala - če bom imela dober občutek, da je šlo kaj dol. Drugače pa bom raje še malo počakala, da ne bo šla moja motivacija na dopust. Zato Veronika zberiva moči in se drživa točno tistega, kar piše v knjigi. Pa bo zmaga najina. SIGURNO! varja
Lep pozdrav vsem po dolgem času, tudi jaz se javljam na raport. Trenutno sem sredi 2. meseca (danes na OH) in moji kilogrami se sučejo okrog 84 - en dan manj, drug dan več( kar je še 10 kg do moje idealne teže!!!!). Že cca. 14 dni se mi to dogaja in ne gre in ne gre dol Tudi jaz sem ena izmed tistih nesrečnic, ki imamo strašne probleme s prebavo. Sedaj jem po vašem nasvetu laneno seme namočeno v vodo - učinkov po 3 dneh še ni. Ne vem pa, ali naj seme zmeljem ali kar celega namočim? Še eno vprašanje: Ali je katera že poskusila s klistiranjem? Jaz sem že marsikaj prebrala o tej temi, če pa ima katera praktične izkušnje, bi pa prosila za nasvet. Lep petek in vikend vam želim. SMILE28

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrimljanka
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti